Home > Lifestyle > culinar tabu > Retete savuroase: PORC marinat in bere, VITEL euforic, MIEL cu vin

Retete savuroase: PORC marinat in bere, VITEL euforic, MIEL cu vin

Într-o lume în care unii vegani încep să admită că le plac și mititeii, mulți dintre noi nu vom renunța niciodată la alimentul complet și savuros care este, totuși, carnea! Mai ales în combinație cu ingrediente ca vin, coniac, palincă sau bere!

PORC MARINAT ÎN BERE

Ingrediente:
3 fileuri de porc
1 cutie bere neagră
2 linguri sos de soia
1 ceașcă zahăr brun

Garnitură:
300 gr varză roșie tocată
2 mere date pe răzătoarea mare
3 linguri ulei de măsline
2 linguri de oțet balsamic
sare, piper

Preparare:
Carnea se lasă la fezandat măcar 60 de minute în bere neagră cu sos de soia și zahăr brun, apoi se pune în cuptorul preîncălzit. Ca să nu se ardă tava, ideal este să folosiți hârtie de copt. Se țin fileurile 30 minute la 200 grade C, întorcându-se pe cealaltă parte la jumătatea intervalului. Separat, se toacă varza roșie, se amestecă, apoi, cu merele rase și se stropește amestecul cu o vinegretă simplă. Garnitura aceasta va avea impact de gust dar și coloristic!

VIȚEL EUFORIC
Ingrediente:
800 gr carne de vițel tăiată cubulețe
130 gr bacon tăiat fâșii
4 linguri făină
2 cepe mari
2 morcovi mari
6 căței usturoi
4 căni supă de vita
2 linguri de coniac
250 ml vin roșu sec Fetească Neagră
250 gr ciuperci întregi
1 linguriță cimbru
1 foaie de dafin
1 lingură zahăr brun
1 lingură pastă de tomate
sare, piper
ulei
1 lingură unt
Preparare:
Baconul se prăjește în grăsimea proprie până devine crocant, apoi se pune la scurs pe șervețele de hârtie. Cubulețele de carne se tăvălesc prin făină, apoi se pun la prăjit în grăsimea rămasă de la bacon. Se scoate carnea si, în aceeași tigaie, se sotează ceapa tocată și rondelele de morcovi, adăugând spre final și usturoiul presate. În grăsimea rămasă după ce au fost scoase legumele călite, se pun supa cu coniacul și se dau împreună într-un clocot. Apoi, se adaugă legumele, cuburile de vită și baconul prăjit, împreună cu vinul, cimbrul, foaia de dafin, pasta de tomate, zahărul, sarea și piperul. După un prim clocot, se pune un capac și se lasă să fiarbă la foc mic aproximativ 2 ore. Separat, se călesc ciupercile în unt cu puțin ulei, apoi se adaugă tocăniței după ce aceasta a fiert îndeajuns și zeama a scăzut. Ca garnitură, recomandăm crochete de țelină sau cartofi țărănești la cuptor.
COSTIȚE DE MIEL CU VIN
Ingrediente:
8 costițe de miel
4 căței de usturoi
200 ml vin roșu
2 lingurițe miere de albine
50 ml palincă (țuică)
sare, piper
ulei de prăjit
Preparare:
Costițele se freacă energic cu usturoi și se asezonează cu sare și eventual cu mirodeniile favorite. Se ung, apoi, cu ulei. Separat, se amestecă mierea cu palinca, până se dizolvă mierea complet, după care se pune și vinul. Cu această mixtură, se stropesc bine costițele, care se pun la cuptor 40 minute, la foc mediu, întorcându-se din zece în zece minute de pe o parte pe alta. Ca garnitură de sezon, se poate face o salată de leurdă (usturoi de pădure).

Articole asemanatoare
Miel grecesc – RETETA de friptura la cuptor
RETETE de weekend – porc marinat in bere!
RETETE de weekend: Salau umplut cu sarmaluta de crap, Pui cu gutui / FOTO cu delicatese romanesti
CULINAR TABU: Chifteluțe de miel cu cartofi

Comenteaza acest articol

Retete savuroase: PORC marinat in bere, VITEL euforic, MIEL cu vin

by realitatea   2 min
0