Tabu
Image default
LIFESTYLE

Rețete de cocktail pe bază de whisky apreciate chiar și de doamne (P)

Whisky-ul  este una dintre cele mai apreciate băuturi și pe bună dreptate! Știm că tu îi recunoști meritele, în calitate de fan înrăit, dar poți spune același lucru și despre femeia specială din viața ta? Din fericire, există o multitudine de sortimente de whisky și o miriadă de cocktailuri pe care le poți prepara pentru a o convinge de calitățile acestei băuturi faimoase. Dacă ești cu adevărat pasionat și îți dorești să-ți impresionezi jumătatea, ți-am pus la dispoziție o listă de rețete de cocktail pe bază de whisky pe care chiar și doamnele le vor aprecia. Nu te mira dacă vei fi rugat să prepari câteva data viitoare când vă vin prietenii în vizită! Dacă ai nevoie de materia primă, comandă aici: https://alcooldiscount.ro/ro/77-whisky.

Cocktail Manhattan 

Acest amestec de whisky de secară, vermouth și bitter a transformat acest cocktail într-unul cu adevărat clasic. Este atât de cunoscut încât este considerat baza de plecare pentru multe alte combinații. Se poate crea acest cocktail și cu bourbon, whisky canadian sau orice alt tip de whisky, de aceea este o alegere înțeleaptă atunci când încerci o marcă nouă de whisky. Este o alegere excelentă și atunci când doar vrei să trezești interesul cuiva pentru această băutură. Vei avea nevoie de 60 ml whisky, cinci picături de bitter Angostura și 30 ml de vermut dulce. Pentru un plus la capitolul stil, decorează paharul cu o cireasă.

Cocktail Old-Fashioned 

Apărut în secolul al XIX-lea de unde și denumirea de „învechit” , acest cocktail este o metodă simplă de a îmbunătăți un whisky și de a-i da un aer clasic. Vei avea nevoie de bitter, zahăr, o felie de portocală și apă minerală (doar opțional). Această combinație este un punct de plecare foarte bun pentru a începe să experimentezi în arta mixologiei. Poate fi făcut cu orice tip de whiskey (în cantitate de 60 ml), 2-3 picături de bitter, 1 cub de zahăr, o felie de portocală, gheață, apă minerală și chiar o cireașă pentru decor. 

Cocktail Mint Julep 

Perfect pentru o zi fierbinte de vară, cocktail-ul mint julep este pe atât de delicios, pe cât este de răcoritor. Pune 4 sau 5 frunze de mentă într-un pahar, adaugă 30 ml de sirop și amestecă și pisează. Peste acestea se toarnă 60 ml de whisky, se amestecă și se adaugă gheață. Amestecă până când paharul este rece, adaugă din nou gheață și deasupra din nou un mănunchi de mentă. Savurează cu ajutorul unui pai. Vei uita cu siguranță de căldura de afară!

Irish Coffee 

Împătimiții atât ai cafelei cât și ai whisky-ului n-au cum să nu cunoască această combinație! Este îndeosebi populară iarna sau după o masă îndestulătoare. Amestecul este unul foarte simplu, dar de efect: tot ce trebuie să faci este să încălzești la ibric 80 ml de cafea și 40 ml de whiskey și să adaugă o linguriță de zahăr brun. Ai grijă ca amestecul să nu dea în clocot! Băutura fierbinte se toarnă apoi în pahar și se adaugă în jur de 30 ml de friscă. Cel mai bine este să o serviți cât este încă fierbinte. 

Cocktail Highball

Ultimul pe lista noastră, dar nu cel din urmă, cocktail-ul highball se remarcă tocmai prin simplitatea lui. Ai nevoie doar de 60 de ml din whisky-ul tău preferat și 180 de ml de ginger ale, amestecate într-un pahar înalt. Poți completa și cu apă minerală, în funcție de gusturi. Aceasta este o băutură extrem de ușoară, perfectă pentru o după-amiază  liniștită. Împătimiții atât ai cafelei cât ș

Ce rețetă ai de gând să încerci mai întâi? 

ARTICOLE SIMILARE

Cum să profiți de pe urma crizei economice

realitatea

Cum a slabit Mihaela Borcea: “Nu mananc paine, nu beau sucuri, ma axez pe…”

Mihai, ex Akcent, a filmat naşterea fetiţei sale. Vezi imagini din timpul operaţiei

Meniu de duminica: BIBANI la gratar cu vin alb de Sebes

realitatea

George Clooney, pentru prima oara tatic

Paula Seling nu se mai poate opri din plans! “Nimeni nu are dreptul sa faca ASA CEVA!”

Scrie un comentariu