Tabu
Image default
FASHION

Retrosexualii: întoarcerea “bărbatului adevărat”

Printre atâția metrosexuali, ubersexuali, tehnosexuali, o nouă specie își face apariția în jungla trendurilor și nevrozelor legate de diferențele de sex: retrosexualul. Teoreticianul acestui nou trend este scriitorul și jurnalistul David Thomas, care a studiat fenomenul și a dat lovitura pe piața manualelor de lifestyle și self-help cu cartea sa „Retrosexual Manual: How to Be a Real Man“.
Teza principală a cărții este aceea că natura și stilul de viață masculin au fost degenerate de pretențiile culturale care au apărut în urma mișcării feministe, care a produs o generație de „metrosexuali“, bărbați care au preocupări legate de frumusețea personală și dezvoltă o sensibilitate afectivă tipic feminină.
Se pare însă că, după ce femeile au generat, prin felul în care și-au selectat partenerii, o invazie de „ursuleți de pluș„ și „iepurași“ cu care-ți vine mai degrabă să stai la o bârfă în timp ce vi se usucă masca pentru hidratarea tenului, acum s-au trezit că nu se simt destul de femei lângă acești bărbați, că parcă prea stau mult în baie să se aranjeze și miros mereu a friptură de la atâta gătit și nici urmă de testosteron în comportamentul lor plin de afecțiune, sensibilitate și delicatețe, ceea ce le face să nu se simtă în siguranță.
Acum, după spusele lui Thomas, vor din nou să simtă mirosul de transpirație și alcool când bărbatul lor le sărută, iritându-le fața cu barba. Sex-simbolurile generației 2000 David Beckham, Jude Law sau Brad Pitt sunt acum înlocuite de figuri mai pronunțat masculine precum Ray Winstone și Jeremy Clarkson. Actorul Gene Hunt este iconic pentru moda retrosexuală, cunoscut pentru rolurile sale de „bărbat adevărat“ din „Life on Mars“ și „Ashes to Ashes“.

Retrosexualul se îmbracă elegant, dar face și greșeli, pentru că nu-l interesează hainele, preferă paltonul și cravata, fumează din colțul gurii, poartă pălărie, plătește consumația, oferă locul femeilor în autobuz, are tot timpul la-ndemână un braț încordat în caz că trebuie desfăcută vreo sticlă de șampanie și este preocupat de sex, bere și fotbal. Sau cel puțin așa scrie în capitolele de „trucuri“ care te învață cum să fii un bărbat adevărat.

Autor: Ioana Calen
Citeste articolul integral pe Cotidianul.ro

ARTICOLE SIMILARE

Madonna, linia Material Girl, din august, la Macy-™s

realitatea

Victoria Beckham are 100 de Birkin bags

realitatea

Geanta de cumpărături Chanel, atât de nouă și teribil de IN!

realitatea

Rihanna și Adam Selman lansează o colecție de lenjerie „Jucăușe, dulci și sexy”

realitatea

6 piese chic pe care franțuzoaicele le poartă iarna asta

Andreea Damian

Oscar 2023. Cum s-au îmbrăcat vedetele pe covorul roșu

Andreea Damian

Scrie un comentariu