Tabu
Image default
LIFESTYLE

Revoluţie: A fost inventat dispozitivul care îţi păcăleşte creierul că stomacul e plin

Cea mai nouă armă împotriva kilogramelor în plus este pacemakerul gastric, un dispozitiv care anunţă creierul că stomacul este plin.

Potrivit Daily Mail, folosirea acestui dispozitiv poate duce la evitarea operaţiilor de micşorare a stomacului. Dispozitivul este disponibil într-o serie de spitale private din Marea Britanie şi le este implantat deocamdată doar persoanelor a căror masă corporală depăşeşete 30, dar pe viitor ar putea fi folosit pentru persoanele cu tendinţă de îngrăşare.

Abiliti, produs de către firma IntraPlace este legat la un led, un senzor de hrană şi un electrod. Când o persoană care are implantul mănâncă, senzorul său transmite un semnal device-ului, care retransmite o serie de impulsuri electrice electrodului. Acestea produc schimbări hormonale care fac creierul să creadă că stomacul e plin, chiar dacă porţiile mâncate sunt mai mici decât de obicei. Unele dintre persoanele care folosesc pecemakerul mănâncă dejacu 45% mai puţin.

Unul dintre avanatajele implantului faţă de inelul gastric este că poate fi îndepărat mai uşor. El poate fi de asemnea programat să se oprească, pentru a evita ronţăitul între mese. Deşi nu poate număra caloriile, medicii îşi pot da seama de mărimea porţiilor mâncate de pacienţi şi de obiceiurile lor, cât exerciţiu fizic fac şi le pot recomanda regimuri personalizate, pentru a se obişnui cu un regim de viaţă şi alimentar sănătos.

ARTICOLE SIMILARE

Top 10 cele mai drastice transformari ale actorilor

realitatea

Ce bomba sexy i-a luat locul lui Teo Trandafir in patul lui Iosef Constantin!

Nepoata lui BASESCU la o luna! FOTO!

Cinci alimente pe care o femeie n-ar trebui să le mănânce

realitatea

Probleme cu banii? Obține instant un împrumut garantat pe www.imprumutacum.ro!

realitatea

Panică la Casa Regală! Avionul în care se aflau Prințul Harry și Meghan Markle a fost lovit de fulger

Andreea Damian

1 comentariu

copaciu_simina 14 January 2012 at 22:57

intradevar este o solutie pentru cei care mananca fara sa isi dea seama de cantitate

Răspunde

Scrie un comentariu