Tabu
Image default
BEAUTY

Ridul leului | 4 sfaturi să scapi de ea fără intervenție chirurgicală

Adesea semn de stres și oboseală, acest rid este unul dintre cele care înăsprește cel mai mult trăsăturile feței. Ridul leului este cu siguranță cea mai faimoasă expresie a ridului. Situat pe frunte, între sprâncene, dă această latură severă.

Ridurile leului, numite și riduri de expresie, sunt rezultatul a două fenomene. În primul rând, sunt cauzate de contracțiile musculare repetate ale mușchilor sprâncenelor. Aceste repetări vor plia mecanic pielea. Pe de altă parte, odată cu vârsta, pielea își pierde elasticitatea, iar dermul, după contracție, nu mai poate reveni la forma sa inițială. Rezultatul, ridurile se imprimă pe piele și avem această expresie a ridurilor la suprafață.

Iată câteva sfaturi să scăpați de aceste riduri fără să apelați la medicul estetician.

Aplicați tratamente de umplutură

Aceste tratamente cu acid hialuronic umplu temporar ridurile, făcându-le mai puțin vizibile. Deseori echipate cu un aplicator fin, acestea pot fi depuse foarte precis pe linia dintre sprâncene sau la nivelul pliurilor nazolabiale. Pentru un rezultat permanent, singura soluție va fi efectuarea injecțiilor cu botox.

Purtați ochelari

Pentru a evita încruntarea (care contribuie puternic la formarea ridului leului) este esențial să vă protejați ochii de soare și să purtați ochelari imediat ce simțiți nevoia.

Faceți gimnastică facială

Această mișcare de gimnastică facială, numită „fluture”, este ideală pentru netezirea ridurilor. Inspirăm, apucăm capătul sprâncenei între degetul mare și arătător, alunecăm, apucăm coada sprâncenei și întindem degetul mare pentru a netezi ridurile. Faceți acest lucru timp de 1 minut, o dată sau de două ori pe zi.

Masați-vă fața

Vă netezește trăsăturile și vă relaxează mușchii acestei zone a feței. Așezați degetele arătătoare, mijlocii și inelare ale ambelor mâini pe sprâncene, apoi aplicați o presiune ușoară spre exteriorul feței în timp ce vă încruntați. Țineți contracția pentru câteva secunde și repetați de zece ori. Faceți asta cel puțin o dată pe zi.

ARTICOLE SIMILARE

Crema electrizantă

realitatea

Valentine’s Day in frumusete – Produse care celebreaza dragostea

Parfumurile iernii de la Givenchy

realitatea

Machiajul te poate ajuta în carieră

Reinventeaza-ti stilul la Plaza Romania!

Produsul ieftin cu care Adelina Pestrițu își albește dinții

Andreea Damian

Scrie un comentariu