Tabu
Image default
FASHION Slider

Rihanna a fost papesă la Gala Met 2018

Rihanna a purtat haine inspirate din cele papale la Gala Met de ieri – a cărei temă a pus accent pe felul în care a influențat catolicismul moda pe parcursul istoriei.

Gala Met 2018 a fost organizată de Institutul Costumelor din cadrul Metropolitan Museum of Arts din New York și a avut în acest an tematica „Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination“ (Corpuri dumnezeiești: Moda și Imaginația Catolică).

Met Gala este cel mai important eveniment dedicat modei, a avut loc în 7 mai, la New York iar biletele au ajuns la 30.000 de dolari. Designerii s-au întrecut în ținute care să se încadreze în tema din acest an: Rihanna a purtat haine inspirate din îmbrăcămintea papei, stilizate într-un mod avangardist iar Katy Perry a apărut pe covorul roșu cu aripi de înger de aproape doi metri înălțime. Zoe Kravitz, fiica solistului Lenny Kravitz a șocat și ea prin îndrăzneală.

Lista de invitați la Gala Met 2018 a fost exclusivistă, iar printre numele care au atras toate privirile se numără Blake Lively, Jennifer Lopez, Madonna, Rihanna, Rosie Huntington-Whiteley, Anna Wintour, editorul-șef al ediției americane a revistei Vogue și Sarah Jessica Parker.

„Moda și religia sunt de foarte mult timp întrepătrunse, se inspiră și se completează reciproc” a scris curatorul evenimentului, Andrew Bolton într-o declarație pe site-ul web al Metropolitan Museum of Arts. „Chiar dacă relația dintre cele două a fost complexă și uneori controversată, a produs și unele dintre cele mai inventive și inovative creații de modă din istorie”, a adăugat Bolton.

Pe lângă partea mondenă a Galei Met, Anne Higonnet, profesor de istorie a artei de la Universitatea Columbia va găzdui o serie de discuții examinând relaţia dintre modă şi tradiţiile catolicismului. Expoziția va cuprinde 50 de haine papale şi accesorii împrumutate de la Vatican, alături de piese cheie ale unor designeri precum Chanel, Balenciaga şi Dolce & Gabbana.

ARTICOLE SIMILARE

Smiley și Gina Pistol, probleme în cuplu. Ce a făcut artistul

Andreea Damian

„Wonder Woman” Gal Gadot a anunțat că este însărcinată din nou

Andreea Damian

Fiica Danei Budeanu, în brațele lui Jennifer Lopez. Legătura neștiută dintre creatoarea de modă și diva internațională

Andreea Damian

Cele mai sărace țări care se confruntă simultan și cu obezitatea și cu malnutriția

Andreea Damian

Meghan Markle și Prințul Harry, escapadă secretă acasă la George Clooney, în Italia

Andreea Damian

O româncă în revista Vogue Franţa! FOTO!

1 comentariu

Au scris istoria modei în ultimul deceniu! Care sunt rochiile care au trecut testul timpului și de cine au fost purtate | 3minute.net 17 December 2019 at 13:52

[…] Rihanna a fost papesă la Gala Met 2018. Ajunsă pe covorul roșu al evenimentului, RiRi a dezvăluit că ținuta pe care o poartă este realizată de John Galliano pentru Maison Margiela. Cele trei piese asortate – jacheta sculpturală, fusta peste o rochie-bustieră și pălăria au fost realizate integral de mână: 250 de ore au fost necesare doar pentru cusut, în vreme ce broderia a necesitat 500 de ore de muncă. […]

Răspunde

Scrie un comentariu