Home > Lifestyle > Riscurile la care suntem predispusi facand o curatenie precara

Riscurile la care suntem predispusi facand o curatenie precara

Curatenia este foarte importanta si nu doar pentru aspectul estetic si pentru confortul fizic si psihic, ci si pentru sanatatea fiecaruia dintre noi. Desi suntem tentati ca uneori sa lasam lucrurile imprastiate in ideea ca a doua ziua le vom aseza la locul lor, nu constientizam care sunt adevaratele pericole la care ne expunem facand aceste lucruri.

Oricum ar fi, atunci cand discutam despre locuinta nu putem sa spunem niciodata ca suntem siguri 100% de faptul ca totul este in siguranta. Din neatentie si din diferite motive ne expunem unor pericole care apar chiar in timpul in care faci curatenie in apartament, renovezi casa sau pur si simplu ai omis sa faci curatenie cateva zile. Iata care sunt riscurile la care te expui cand faci aceste lucruri:

Daca esti una dintre persoanele care matura ocazional urmele de animale trebuie sa stii ca faci o mare greseala. Daca in diferite tari exista probleme provocate de catre ratoni, in Romania exista alte rozatoare care pot provoca diverse stricaciuni. Ele lasa in urma bacterii care pot fi extrem de daunatoare pentru oameni in momentul in care sunt ingerate de catre oameni. Astfel, daca ai obiceiul de a matura vei ridica praful si iti vei pune foarte mult sanatatea in pericol. Trebuie sa mentionam si faptul ca soarecii si sobolanii reprezinta un pericol mai ales in mediul rural, in gospodarii pentru ca ele transporta tot felul de bacterii si virusi. Exista un anumit virus care se transmite prin excrementele si urina de soarece, iar in momentul in care oamenii fac curatenie in urma acestora exista riscul de imbolnavire. Daca nu ai timpul necesar apeleaza la o firma de curatenie insa nu neglija acest aspect.

Umidificatorul poate fi, din nou un pericol pentru sanatatea oamenilor, desi pare un detaliu foarte neimportant. Ei bine, daca esti una dintre persoanele care curate umidificatorul o data pe luna sau chiar mai rar decat atat, trebuie sa stii ca faci o greseala destul de importanta. In plus, umidificatorul trebuie sa fie curatat foarte bine pentru ca altfel risti sa imprastii tot felul de microorganisme prin camera sau bacterii care sunt foarte nocive pentru sanatatea ta. Atat mucegaiul cat si bacteriile sau virusii vor incepe sa se formeze si chiar sa se inmulteasca in rezervorul de apa al umidificatorului. Astfel, apa din umidificator trebuie sa fie schimbata in mod regulat, iar acesta trebuie sa fie curatat cu deosebita atentie, conform specialistilor.

Un alt pericol la care oamenii se expun fara sa isi dea seama este faptul ca amesteca inalbitorul cu alte produse de curatare. Ei bine, inalbitorul in contact cu amoniacul emana un gaz toxic care se numeste cloramina si care este foarte nociv chiar si la o concentratie foarte scazuta. Acest gaz poate provoca tuse, greata, respiratie suietoare, iar daca atinge concentratii mai mari poate cauza chiar daune importante la nivelul plamanilor.

Articole asemanatoare
Un bărbat din Marea Britanie are un șoricel care îi face curat zilnic în magazie
riscuri
Femeile îşi asumă tot atât de multe riscuri ca şi bărbaţii. În unele situații!
curățenia
De ce pe unii dintre noi curăţenia îi face mai puţin anxioşi?
Epilarea inghinala poate fi fatala!

Comenteaza acest articol

Riscurile la care suntem predispusi facand o curatenie precara

by realitatea   2 min
0