Home > Slider > Rita Ora, aleasă ambasadoare a UEFA: „Fotbalul este un sport și pentru femei”

Rita Ora, aleasă ambasadoare a UEFA: „Fotbalul este un sport și pentru femei”

rita ora

Artista britanică Rita Ora a făcut echipă cu UEFA pentru a promova fotbalul feminin. Campania #weplaystrong pretinde să transforme percepția despre fotbalul feminin și de a permite accesul reprezentantelor sexului frumos într-o competiție considerată mai degrabă masculină.

Uniunea Asociațiilor Europene de Fotbal a ales-o ca ambasadoarea pe cântăreața în vârstă de 27 de ani pentru a crește gradul de conștientizare și pentru a demonstra lumii că fotbalul este un sport și pentru femei. Parteneriatul dintre UEFA și Rita Ora vizează transformarea imaginii fotbalului feminine și încurajarea fetelor și adolescentelor să urmeze acest sport.

UEFA a anunțat deja că va fi sponsorul oficial al turneului „The Girls Tour” al Ritei Ora, ca parte a campaniei „Together #WePlayStrong”. „The Girls Tour” este primul turneu european al vedetei din ultimii cinci ani și va cuprinde 13 orașe. „Prin Campania Together #WePlayStrong nu doar încurajăm fotbalul feminin, ci și accesul femeilor în sporturile masculine și egalitatea de șanse”, a mărturisit Rita Ora.

Rita Ora spune despre campania „Together #WePlayStrong” că este „o inițiativă inspirată”. „Este un privilegiu să particip la o o asemenea inițiativă, să transmit mesajele campaniei, individualitatea și să găsesc un loc de care să aparțin. Mesajul meu către orice tânără care se gândește să joace fotbal este să încerce. O echipă inspiră încredere, construiește prietenii și te poate elibera”, a mai spus cântăreața.

Prin campania „Together #WePlayStrong” , UEFA își propune să facă fotbalul mai accesibil pentru adolescente mai ales din punct de vedere cultural, acolo unde din cauza tradițiilor, tinerele abandonează sportul pentru a se dedica familiei sau studiilor. Ambiția UEFA este de a tranforma fotbalul feminin, astfel încât să-i sporează vizibilitatea, și să-i creeze un profil și o imagine care să le determine pe fete și adolescente să ia calea acestui sport.

 

Articole asemanatoare
rita ora
Rita Ora a pus ochii pe fiul Victoriei Beckham. Designerul și-a ieșit din minți
lenjerie intimă
Trend alert: Celebrități în lenjerie intimă pe stradă
#OriginalSuperstar Film
Brăţările Cruciani: un must-have al vedetelor internaţionale

Comenteaza acest articol

Rita Ora, aleasă ambasadoare a UEFA: „Fotbalul este un sport și pentru femei”

by Andreea Damian   1 min
0