Tabu
Image default
CULTURE PEOPLE Slider

Robin Thicke și Pharrell Williams vor plăti 5 milioane de dolari daune în cazul Blurred Lines

Lupta juridică pentru plagiat care durează de cinci ani a fost examinată îndeaproape de industria muzicală și a declanșat o serie de cazuri similare cu privire la drepturile de autor în ultimii ani.

Robin Thicke și Pharrell Williams sunt acum obligați să plătească aproape 5 milioane de dolari familiei lui Marvin Gaye, la încheierea unei bătălii de lungă durată pentru plagiatul de care sunt acuzați cu “Blurred Lines”. Scandalul a început în 2013. Familia lui Gaye a câștigat inițial cazul în 2015, susținând că melodia lui Thicke și Williams a copiat piesa lui Gaye din 1977 “Got to Give it Up”, dar cei doi au făcut apel.

O instanță din California a confirmat verdictul în luna martie a acestui an, iar noua hotărâre modificată a confirmat acum soluționarea. Potrivit judecătorului federal judecător federal John A Kronstadt, Thicke, Williams și Williams datorează împreună daune de 2.848.846,50 $. Thicke a fost obligat să plătească o sumă suplimentară de 1.768.191,88 dolari, iar Williams și compania sa de producție trebuie să plătească încă 357.630,97 dolari.

Familia Gaye este, de asemenea, îndreptățită să primească dobânzi de prejudiciu în ceea ce privește acordarea de despăgubiri și profiturile respective, în valoare totală de 9.097,51 $. De asemenea, aceștia au dreptul la redevențe din partea cântecului, 50% din venitul compozitorului și casei de producție.

Mulți experți au considerat că verdictul original a fost o greșeală, deoarece a pedepsit piesa lui Thicke și Williams pentru că ar fi copiat mai degrabă atmosfera piesei clasice a lui Gaye – în loc să plagieze direct o serie de note, riffuri, versuri sau alte fraze muzicale. În cadrul curții de apel, unul dintre cei trei judecători și-a exprimat nemulțumirea în cazul acestui verdict și a avertizat asupra precedentului pe care verdictul l-ar putea stabili pentru întreaga industrie muzicală.

Judecătoarea Jacqueline Nguyen a spus că cele două melodii “diferă ca melodie, armonie și ritm” și a declarat că verdictul “dă o lovitură devastatoare viitorilor muzicieni și compozitori de pretutindeni”.

Cu toate acestea, familia lui Gaye a declarat că verdictul este o “victorie pentru drepturile tuturor muzicienilor”, iar mama lui Marvin Gaye a adăugat că este o “recunoaștere minunată a creativității lui Marvin și a valorii durabile a uneia dintre cele mai cunoscute melodii ale sale”.

ARTICOLE SIMILARE

Alina Eremia a plecat în vacanță. Ce destinație a ales

Tabu Tabu

Cât a costat schimbarea de look a Antoniei? Solista are multe oferte după ce și-a mărit sănii

Tabu Tabu

Cum arată Naomi Campbell fără perucă. Fanii i-au apreciat curajul de a poza așa

Andreea Damian

Ce mai face și cum arată acum Raluca de la Angels? Cântăreața are 5 copii și pregătește un nou proiect muzical

Andreea Damian

Gestul prețios făcut de Adelina Pestrițu cu banii câștigați dintr-un proces

Tabu Tabu

Cadoul perfect de Crăciun: sticla de șampanie pictată de artista Yayoi Kusama

Ciocîrlan

Scrie un comentariu