Tabu
CULTURE PEOPLE Slider

Robin Thicke și Pharrell Williams vor plăti 5 milioane de dolari daune în cazul Blurred Lines

Lupta juridică pentru plagiat care durează de cinci ani a fost examinată îndeaproape de industria muzicală și a declanșat o serie de cazuri similare cu privire la drepturile de autor în ultimii ani.

Robin Thicke și Pharrell Williams sunt acum obligați să plătească aproape 5 milioane de dolari familiei lui Marvin Gaye, la încheierea unei bătălii de lungă durată pentru plagiatul de care sunt acuzați cu “Blurred Lines”. Scandalul a început în 2013. Familia lui Gaye a câștigat inițial cazul în 2015, susținând că melodia lui Thicke și Williams a copiat piesa lui Gaye din 1977 “Got to Give it Up”, dar cei doi au făcut apel.

O instanță din California a confirmat verdictul în luna martie a acestui an, iar noua hotărâre modificată a confirmat acum soluționarea. Potrivit judecătorului federal judecător federal John A Kronstadt, Thicke, Williams și Williams datorează împreună daune de 2.848.846,50 $. Thicke a fost obligat să plătească o sumă suplimentară de 1.768.191,88 dolari, iar Williams și compania sa de producție trebuie să plătească încă 357.630,97 dolari.

Familia Gaye este, de asemenea, îndreptățită să primească dobânzi de prejudiciu în ceea ce privește acordarea de despăgubiri și profiturile respective, în valoare totală de 9.097,51 $. De asemenea, aceștia au dreptul la redevențe din partea cântecului, 50% din venitul compozitorului și casei de producție.

Mulți experți au considerat că verdictul original a fost o greșeală, deoarece a pedepsit piesa lui Thicke și Williams pentru că ar fi copiat mai degrabă atmosfera piesei clasice a lui Gaye – în loc să plagieze direct o serie de note, riffuri, versuri sau alte fraze muzicale. În cadrul curții de apel, unul dintre cei trei judecători și-a exprimat nemulțumirea în cazul acestui verdict și a avertizat asupra precedentului pe care verdictul l-ar putea stabili pentru întreaga industrie muzicală.

Judecătoarea Jacqueline Nguyen a spus că cele două melodii “diferă ca melodie, armonie și ritm” și a declarat că verdictul “dă o lovitură devastatoare viitorilor muzicieni și compozitori de pretutindeni”.

Cu toate acestea, familia lui Gaye a declarat că verdictul este o “victorie pentru drepturile tuturor muzicienilor”, iar mama lui Marvin Gaye a adăugat că este o “recunoaștere minunată a creativității lui Marvin și a valorii durabile a uneia dintre cele mai cunoscute melodii ale sale”.

ARTICOLE SIMILARE

Sărbătoritul zilei

realitatea

Paharele reutilizabile fac mai mult rău mediului decât cele de unică folosință

Andreea Damian

Vegheati de ingeri, in Ceruri! Cei 8 care au pierit in accidentul aviatic de ieri – MARTURII

14 destinații din Europa de văzut în 2018. Pe listă se află și un oraș din România

Andreea Damian

Superconcurs VUNK! Testează formula fericirii la 31013 # asasishow

Kate Walsh din Anatomia lui Grey respectă aceste 5 reguli esențiale de sănătate

Andreea Damian

Scrie un comentariu