Tabu
Image default
LIFESTYLESlider

Robotul-polițist din Los Angeles e sexist? A ignorat o femeie care i-a cerut ajutorul

Incidentul a avut loc într-un parc din Los Angeles. O dispută violentă a izbucnit între două persoane, iar o femeie l-a abordat pe Knightscope K5 – robotul polițist – pentru a-și chema colegii în carne și oase la fața locului ca să aplaneze conflictul.

Rudy Espericuta susține că robotul i-a cerut „să se dea din cale pentru a-și continua patrularea”. O persoană a fost rănită în timpul altercației și au apărut din nou întrebări despre utilitatea acestor roboți de poliție.

Explicația pentru comportamentul „sexist” al robotului, numit oficial „HP Robocop”, vine de la ofițerul de poliție din Huntingdon Park: „Robotul patrulează parcul în numele departamentului de poliție, dar nu are cum să convoace agenții la fața locului. Va mai dura până când poliția va dezvolta protocoale pentru a gestiona apelurile acestor roboți”.

Când a fost trimis pe teren, s-a spus despre robot că știe să spună multe cuvinte și comunică rapid cu polițiștii pe care trebuie să îi ajute. Ba mai mult, în cazul în care acesta surprinde vreo infracţiune, ar transmite o alertă celei mai apropiate patrule de poliţie.

HP RoboCop este dotat cu camere de luat vederi de înaltă rezoluţie, plasate de jur împrejurul său, care îi permit o vizibilitate de 360 de grade. Cu ajutorul robotului, Poliţia locală va monitoriza situaţia din suburbie în toate zonele, într-un timp mult mai scurt.

Între timp, robotul polițist continuă să creeze confuzie printre trecători. „Pot să-l ating?”,  „Cine îl conduce?” „Trebuie să mai sun la 911?”, sunt doar câteva întrebări pe care localnicii și le pun când văd robotul.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

MEDICUL care te poate ajuta SA SLABESTI ORICAT, in timp record, mancand grasimi!

Ce au primit concurenții de la Survivor de mâncare cât au stat în Republica Dominicană

Andreea Damian

Dacă n-ai băut apă de la robinet zilele astea – fie ești cu PSD-ul, fie paranoic

Dora Constantinovici

Cele cinci minciuni ale Prințului Harry și Meghan Markle din trailerul documentarului lor

Andreea Damian

Oana Roman vrea să-şi vândă casa din cauza facturilor uriaşe. La ce sumă ajung cheltuielile lunare

Andreea Damian

Poate coronavirusul să reziste pe tălpile pantofilor?

Andreea Damian

Scrie un comentariu