Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

Rodica Paleologue, românca de 60 de ani care a cucerit lumea modei la Paris

Rodica Paleologue, cunoscută şi sub numele de scenă Rodica von Buta, este un model senior faimos în Franţa și are o poveste impresionantă. Românca în vârstă de 60 de ani este manechin la Paris din anul 2011 și se bucură de un succes răsunător în modă.

Fotomodelul senior a vizitat, recent, România, cu ocazia evenimentului Digital Divas 2018, care a avut loc pe 24 aprilie, la București. La eveniment au mai participat Antonia, Anca Serea și Adrian Sînă, Dana Rogoz, Maurice Munteanu, Vali Bărbulescu, Landianași alte nume sonore din industria modei și a frumuseții.

În cadrul celui mai important eveniment de frumusețe și modă, Rodica Paleologue a vorbit în fața a câteva sute de femei despre stil, autenticitate și frumusețe fără vârstă.

Rodica Paleologue este o doamnă de o eleganță desăvârșită. Prezența sa la București a fost o adevărată revelație pentru tinerele românce – influenceri, autoare și personalități din industria modei și a frumuseții, cărora le-a împărtășit secretele stilului și frumuseții sale, spun organzatorii evenimentului.

Provine dintr-o familie refugiată din Bucovina şi a fost deportată la vârsta de un an într-o mică localitate, astăzi dispărută, din Bărăgan. În urmă cu 30 de ani, a părăsit România și s-a îndreptat spre Franţa, unde s-a înscris şi la Sorbona. A lucrat pentru Muzeul Luvru, a creat fondurile de carte în latină şi greacă veche pentru noua Bibliotecă a Franţei şi apoi a fost, timp de 22 de ani, coordonatoarea colecţiilor de carte în limba română de la Biblioteca Naţională a Franţei.

Preocuparea pentru modă a debutat devreme, încă timpul copilăriei, când îşi alegea cu grijă rochiile albe, pe care adesea le şi concepea, le desena şi le cosea împreună cu mama ei, în casa lor sărăcăcioasă din chirpici.

În 2011, Rodica Paleologue a fost remarcată în holul unei instituţii de un tânăr din industria modei, surprins de frumuseţea ei, care i-a propus o campanie publicitară. Aşa a început aventura Rodicăi Paleologue în modă, conducând la colaborări cu mai multe case de modă din Franţa, Japonia şi Italia, printre care Bulgari, Chanel şi Louis Vuitton.

Mamă a trei copii, Rodica Paleologue trăiește în cartierul Montparnasse din Paris și e la fel de elegantă și rafinată indiferent ce face.

Acum, la vârsta la care modelele sunt demult retrase, ea participă la şedinţe foto, prezentări ale marilor case de modă şi evenimente alături de lumea bună a Parisului și de curând a debutat ca actriţă, din întâmplare, crede ea. „Într-o zi mi-am însoţit o prietenă la un casting, iar directorul agenției m-a ales pe mine”, a explicat Rodica Paleologue.

ARTICOLE SIMILARE

Mihaela Radulescu face lumina in cazul lui Stefan Banica Jr.! Ce spune despre firea lui violenta!

realitatea

Ce se intampla daca tii ouale in frigider

Selma Blair a anunțat că suferă de o boală cumplită

Andreea Damian

Femeile au creierul mai tânăr decât bărbații

Andreea Damian

Madonna se antrenează cu Power Plate!

realitatea

Un look numai bun pentru evenimente! Tutorial Glam make-up look

realitatea

Scrie un comentariu