Home > Agenda > Rokolectiv 2015: 10 ani de evolutie in muzica electronica

Rokolectiv 2015: 10 ani de evolutie in muzica electronica

Dupa 10 ani si peste 250 de artisti, a ajuns sa fie, in prezent, cel mai mare festival de muzica electronicasi arte conexe din Romania. La sfarsitul lunii aprilie, Rokolectiv a aniversat un deceniu de performance-uri memorabile pe scena din cadrul Muzeului National de Arta Contemporana.

rokolectiv credit foto Alex NegulescuLa ceas aniversar, burn prezinta documentarul “Rokolectiv 10 years”, un review al celor 10 ani de festivalin careartistii, oamenii din spatele sceneisi organizatorii explicacum au ajuns de la un simplu experiment, la un festival care a luat o amploare tot mai mare de la an la an.

Petrecerile de la MNAC au intrunit peste 250 de artisti de-a lungul anilor. Desi putina lume stie, nume precum Matias Aguayo sau Disclosure au mixat in cladirea Parlamentului inainte ca numele lor sa explodeze si sa ajunga sa performeze in fata unui public de mii de oameni.

Anul acesta,Rokolectiv a avut ca tema duala orientul si feminitatea. Gazelle Twin (UK), Lena Willikens (DE) si Borusiade (RO), Islam Chipsy feat. EEK (EG), Aïsha Devi (CH), DJ Firmeza (AO/PL) sunt doar cativa dintre artistii care au performat pe scena festivalului, ce a avut loc intre 23 si 26 aprilie la MNACsi la Halele Carol din Capitala.

“Documentarul ‘Rokolectiv 10 Years’ vine ca o concluzie dupa 10 ani de muzica electronica underground, un documentar care celebreaza diversitatea, experimentul, cultura DJului si a VJului, performance-ul si conceptul, party-ul si after party-ul.

Cand burn mi-a oferit sansa sa realizez acest documentar, am stiut ca provocarea cea mai mare este sa condensezi 10 ani de lucruri cool care s-au intamplat la Roko in 10 minute de film.” , declara Matei Mocanu.


Articole asemanatoare
Dirt on Fire 2015 a ajuns la final!
Incepe Dirt on Fire 2015!
Programul pe zile la Airfield Festival!
Interviu Robin and the Backstabbers

Loading...

Comenteaza acest articol

Rokolectiv 2015: 10 ani de evolutie in muzica electronica

by Andreea Radu   1 min
0