Tabu
Image default
HEALTH Slider

Rolul antioxidanților în sănătatea noastră

Celulele din corpul nostru nu pot supraviețui fără oxigen. Interesant este că totuși celulele noastre se deteriorează tocmai din cauza oxigenului, care declanșează procesul de oxidare și din urma căruia se formează radicali liberi, de aceea este nevoie de antioxidanţi.

Simplu spus, radicalii liberi sunt dăunătorii celulelor noastre, iar dacă nu limităm numărul acestora prin alimentație și suplimente, există riscul ca după o perioadă lungă de timp să apară cancerul.

Antioxidanții au rolul de a încetini procesul de oxidare și de a repara celulele avariate. De aceea, îmbătrânirea prematură, bolile cardiovasculare și cancerul pot fi prevenite prin intermediul consumului echilibrat de antioxidanți.

Radicalii liberi se hrănesc cu celulele vii și se multiplică foarte rapid, iar antioxidanții suferă și ei la rândul lor de oxidare,  fapt pentru care este recomandat să consumăm antioxidanți naturali în mod regulat.

Unde se găsesc antioxidanți?

1-antioxidanti-tabu-2

 

Există mai multe tipuri de antioxidanti. Betacarotenul, seleniul, zincul, vitamina C și vitamina E opresc procesul de oxidare. În general, antixoidanții se găsesc în fructe și legume: sflecă, morvoci, măsline,conopidă, cartofi dulci, roșii, borccoli, ardei roșu,cireșe, struguri roșii, fructe de pădure, prune, afine, mure, căpșune, zmeură, portocale, lămâidar și în nuci braziliene și cereale integrale.

Deși este bine-cunoscut faptul că și ceaiul verde conține o cantitate mare de antioxidanti, sucul de rodii și mai ales prunele (inclusiv cele uscate), conțin cei mai mulți antioxidanți.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Westworld revine la HBO, aveți grijă la vânătoare, vânătorul poate fi vânat

realitatea

Nucile pot preveni acest tip de cancer des întâlnit la români

Andreea Damian

Cum să-ți usuci părul fără să-l deteriorezi? Tehnica folosită de hairstiliști

Andreea Damian

Gisele Bündchen, sfaturi de aur pentru o piele sănătoasă și frumoasă

Andreea Damian

9 vedete ale caror nume reale sunt diferite de cele de scena

realitatea

Recordul incredibil stabilit de Lady Gaga după Oscaruri

Andreea Damian

1 comentariu

Anda 20 February 2017 at 13:40

Eu pentru detoxifiere iau Untoxin si ma ajuta sa mai elimin din toxine.

Răspunde

Scrie un comentariu