Tabu
Image default
CULTURE PEOPLE Slider

Roman Polanski a dat în judecată Academia Americană de Film

Roman Polanski a dat în judecată Academia Americană de Film pentru că a fost exclus în mod „greșit” din instituţia care organizează gala Oscar. Academia a răspuns acuzațiilor și a transmis că excluderea lui Polanski a fost „corectă şi rezonabilă“. „Academia consideră că această decizie a fost adecvată”, a spus un purtător de cuvânt, potrivit Variety.

Răspunsul vine la scurt timp după ce Polanski a depus o plângere împotriva instituției, săptămâna trecută, cerând revenirea sa după ce a fost exclus din Academie în mai 2018, împreună cu Bill Cosby, o consecinţă a standardelor de conduită care au fost adoptate de instituţie după izbucnirea scandalului Harvey Weinstein.

În documentele depuse în procesul deschis în statul California se arată că Academia Americană de Film nu a urmat un protocol adecvat când l-a concediat pe cineast acum aproape un an de zile. Avocatul lui Roman Polanski reproşează Academiei că a luat această hotărâre fără să aibă dovezi cu privire la acuzaţiile care i se aduc. Regizorul laureat cu un premiu Oscar pentru filmul „Pianistul” (2003) solicită reincluderea sa ca membru și cere Academiei să plătească toate cheltuielile de judecată.

Suspendarea sau excluderea din Academie necesită aprobarea a două treimi din cei 54 de membri ai consiliului. Un purtător de cuvânt al Academiei a refuzat să elaboreze planul grupului de a soluționa acest proces. „L-au exclus fără avertisment și fără să-i dea șansa să răspundă. Nu a existat nici măcar o notificare cu o explicație”, a declarat avocatul lui Polanski, Harland Braun. Braun argumentează că, deşi Academia i-a dat de înţeles lui Polanski că va evalua cererea sa, nu l-a lăsat să-şi spună punctul de vedere, ceea ce, în opinia sa, reprezintă o încălcare a regulilor instituţiei.

Avocatul a declarat că Polanski i-a trimis o scrisoare în 2018 președintelui Academiei, John Bailey, argumentând că acesta are dreptul de a merge în instanță și „să ceară instituției să respecte propriile proceduri, precum și legislația din California”.

Roman Polanski a fugit din SUA după ce a fost condamnat pentru agresiune sexuală asupra unei adolescente de 13 ani, în anul 1977. Cineastul a locuit în Franța mai multe decenii pentru a evita închisoarea. A continuat să facă filme de top, acestea fiind nominalizate la premiile Academiei de 28 de ori. Cele mai cunoscute producții semnate de Polanski sunt „Repulsie”, „Copilul lui Rosemary” și „Pianistul”.

 

ARTICOLE SIMILARE

Incepe recuperarea: SCHUMACHER a clipit!

Nike va produce încălţăminte pentru „eroii de fiecare zi”

Andreea Damian

Rihanna, din nou super sexy pe Internet! Cum își promovează noua colecție de lenjerie intimă

Andreea Damian

BNR: Soldul creditului neguvernamental a crescut în iunie 2020 cu 0,4%

Tabu Tabu

Lucian Viziru, ex Gaz pe foc, a împlinit 10 ani de relație

Tabu Tabu

7 vedete de la Hollywood pe care le urmaresti si obiceiurile lor proaste

realitatea

Scrie un comentariu