Tabu
Image default
CULTURE Slider What's hot

Românca Adina Pintilie a câștigat Ursul de Aur cu filmul „Nu mă atinge-mă”

Regizoarea Adina Pintilie a primit premiul Ursul de Aur pentru filmul “Nu mă atinge-mă/ Touch Me Not”, la gala celei de-a 68-a ediţii a Festivalului de la Berlin, care are loc sâmbătă seară.

Filmat pe o perioadă de zece săptămâni, între anii 2015 şi 2017, cu o distribuţie mixtă de actori profesionişti (Tomas Lemarquis, Laura Benson) şi persoane reale, “Nu mă atinge-mă” este o explorare personală care pune sub semnul întrebării ideile preconcepute despre intimitate, ca aspect fundamental al existenţei umane. Filmul “Nu mă atinge-mă/ Touch Me Not” este o coproducţie România / Germania / Cehia/ Bulgaria / Franţa, iar, în 2012, proiectul a fost selecţionat pentru Atelierul secţiunii Cinéfondation de la Festivalul de la Cannes.

Adina Pintilie a mai primit, sâmbătă seară, pentru acelaşi film, premiul pentru cel mai bun debut, din partea unui juriu care l-a avut în componenţă şi pe regizorul Călin Peter Netzer, scrie Mediafax.ro.

Anterior, regizoarea Adina Pintilie a primit premiul pentru cel mai bun debut, pentru acelaşi film. Regizorul Călin Peter Netzer a făcut parte din juriul care a decis câştigătorul premiului pentru cel mai bun film de debut, alături de regizorul italian Jonas Carpignano şi Noa Regev, directorul executiv al Cinematecii din Ierusalim.

Acesta este cel de-al doilea premiu Ursul de Aur obţinut de un regizor român la Festivalul de la Berlin, după cel primit de Călin Peter Netzer pentru “Poziţia copilului”, în 2013.

Cine este Adina Pintilie?

În vârstă de 38 de ani, Adina Pintilie a regizat şapte scurtmetraje şi două mediumetraje. Producţiile “Nu te supăra, dar…” (2007) şi “Oxigen/ Oxygen” (2010) au fost prezentate în peste 50 de festivaluri internaţionale, iar scurtmetrajul coregizat cu George Chiper “Balastiera#186” (2007) a fost selectat la Festivalul de film de la Locarno 2008 şi a câştigat premiul al doilea la Festivalul Internaţional de Film de la Miami şi menţiunea specială a Festivalului de la Trieste, în 2009. Festivalul de film de la Berlin are loc în perioada 15-25 februarie.

 

ARTICOLE SIMILARE

Acum s-a aflat adevăratul motiv! De ce a renunțat Adela Popescu la telenovele

Andreea Damian

Noi studii arată că țigările electronice ar putea fi chiar mai nocive pentru inimă decât țigările obișnuite

realitatea

De ce e bine să ascunzi un săpun în încălțămintea de stradă

Andreea Damian

Cum afectează durerile menstruale productivitatea femeii la locul de muncă

Andreea Damian

De ce se indragostesc unele femei de barbati insurati?

realitatea

Meghan Markle şi prinţul Harry încalcă din nou tradiția. Regina e supărată foc!

Andreea Damian

Scrie un comentariu