Home > Romea si Julieta – o poveste fara de sfarsit

Romea si Julieta – o poveste fara de sfarsit

Teatrul National de Opereta “Ion Dacian” din Bucuresti initiaza in stagiunea 2012-2013, cel mai amplu turneu national realizat de o institutie muzicala din Romania. Turneul debuteaza in 22 septembrie la Constanta, cu spectacolul “Contesa Maritza” si continua duminica, 30 septembrie, ora 19.00, la Teatrul National Timisoara, cu spectacolul “Romeo si Julieta”.

“Romeo si Julieta”, unul dintre cele mai cunoscute musicaluri de origine franceza, nu a mai fost montat pe o alta scena din Romania pana acum, reprezentatia programata sa aiba loc in data de 30 septembrie la Teatrul National Timisoara fiind o premiera nationala din acest punct de vedere.
Conferinta de presa se va desfasura la sediul Teatrului National Timisoara, marti, 25 septembrie 2012, ora 11.00. La conferinta vor participa membri ai conducerii Teatrului National Timisoara, reprezentanti ai Teatrului National de Opereta “Ion Dacian”, precum si artisti din distributie.

Romeo si Julieta, jucat pe scena Teatrului National de Opereta “Ion Dacian” pentru prima data in aprilie 2009, este unul dintre spectacolele cele mai apreciate din repertoriul institutiei muzicale, fiind un succes atat in randul publicului, cat si in cel al criticii. Ales “spectacolul anului 2009” in cadrul Galei Premiilor Anuale ale Revistei Actualitatea Muzicala, musicalul pop-rock este o colaborare romano-maghiara, echipa de creatie a
spectacolului de la Bucuresti fiind responsabila si pentru succesul obtinut de varianta montata pe scena Teatrului de Opereta si Musical din Budapesta.

Creat de Gerard Presgurvic si avand la baza piesa lui Shakespeare, “Romeo et Juliette: de la Haine a l’Amour” (titlul original) a avut premiera pe 19 ianuarie 2001, la Paris. Spectacolul a fost montat cu succes in peste 10 tari, printre care: Belgia, Anglia, Olanda, Ungaria, Rusia, Austria, Coreea de Sus sau Taiwan, si tradus in numeroase limbi, printre care flamanda, engleza, maghiara, rusa sau germana.

Turneul national al Teatrului National de Operetase desfasoara in perioada septembrie 2012-septembrie 2013 si este un demers complex atat din punct de vedere tehnic, cat si organizatoric, majoritatea spectacolelor fiind jucate, cu aceasta ocazie, pentru prima data in afara spatiului in care au fost montate. Turneul mai include spectacole de opereta, musical, teatru-dans, concerte si gale ce urmeaza sa se desfasoare pe scena unor importante teatredin tara.

Programul complet al evenimentului va fi anuntat pe site-ul teatrului:  <http://www.opereta.ro/>

ROMEO SI JULIETA

Regia: KEROR

Coregrafia: Eva Duda
Asistent regizor: Laszlo Rogacs
Decorurile: Bela Gotz
Dirijor: Balasz Stauroczky

Light Design: Peter Somfai
Maestru de cor: Laszlo Keringer, Gabriel Popescu

Distributie:

Romeo – Jorge
Julieta – Alexandra Craescu
Lady Capulet – Georgiana Mototolea
Lady Montague – Adina Sima
Capulet tatal – Orest Pislariu
Mercutio – Victor Bucur
Benvolio – Adrian Nour
Tybalt – Ernest Fazekas
Doica – Claudia Maru-Hanghiuc
Parintele Lorenzo – Andras Demeter
Paris – Matei Chioariu
Printul din Verona – Catalin Petrescu


Comenteaza acest articol

Romea si Julieta – o poveste fara de sfarsit

by   1 min
0