Home > Agenda > stiri > România merge la Beijing cu artă contemporană, jazz și dansuri populare

România merge la Beijing cu artă contemporană, jazz și dansuri populare

Programul cultural al României cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Beijing, desfășurat în trei locuri din capitala Chinei, începe sâmbătă și include expoziții de artă contemporană și populară, precum și spectacolul de dans "Urban Kiss", semnat de Răzvan Mazilu.

Olimpiada Culturală a României aduce în capitala Chinei, între 19 și 26 iulie, diverse manifestări artistice, printre care o expoziție de artă contemporană, un concert de muzică românească susținut de Cvartetul Arcadia din Cluj-Napoca, un concert al trupei de jazz Hariclea&Romanian All Stars Band, spectacole ale unor ansambluri folclorice, precum și spectacolul de dans "Urban Kiss", semnat de Răzvan Mazilu.

Manifestările românești la Beijing vor avea loc în trei puncte: clubul The Bed, frecventat de artiștii chinezi, spațiul multifuncțional Song și Casa României. Aceasta din urmă este destinată manifestărilor cu specific național și va găzdui, printre altele, o expoziție de costume populare, covoare, ceramică și obiecte din lemn, de la Muzeul Satului din București. Tot aici va concerta Cvartetul Arcadia, care va interpreta lucrări din repertoriul românesc, aparținând lui George Enescu sau Pascal Bentoiu, iar câteva ansambluri folclorice vor susține spectacole de muzică și dansuri populare.

Programul realizat și finanțat de Ministerul Culturii și Cultelor beneficiază de un buget de 1 milion de lei.

sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare
Pilat Gallery, singura galerie axata pe pop-art din Romania
Ce artisti vor canta in seria de concerte Jazz Night Out 2016
O noua dimensiune in arta contemporana – Handcut Collage
Carmen Negoita, de la -15 grade la +35 de grade! Vacanta in Panama!

Comenteaza acest articol

România merge la Beijing cu artă contemporană, jazz și dansuri populare

by realitatea   1 min
0