Tabu
lifestyle

România merge la Beijing cu artă contemporană, jazz și dansuri populare

Programul cultural al României cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Beijing, desfășurat în trei locuri din capitala Chinei, începe sâmbătă și include expoziții de artă contemporană și populară, precum și spectacolul de dans "Urban Kiss", semnat de Răzvan Mazilu.

Olimpiada Culturală a României aduce în capitala Chinei, între 19 și 26 iulie, diverse manifestări artistice, printre care o expoziție de artă contemporană, un concert de muzică românească susținut de Cvartetul Arcadia din Cluj-Napoca, un concert al trupei de jazz Hariclea&Romanian All Stars Band, spectacole ale unor ansambluri folclorice, precum și spectacolul de dans "Urban Kiss", semnat de Răzvan Mazilu.

Manifestările românești la Beijing vor avea loc în trei puncte: clubul The Bed, frecventat de artiștii chinezi, spațiul multifuncțional Song și Casa României. Aceasta din urmă este destinată manifestărilor cu specific național și va găzdui, printre altele, o expoziție de costume populare, covoare, ceramică și obiecte din lemn, de la Muzeul Satului din București. Tot aici va concerta Cvartetul Arcadia, care va interpreta lucrări din repertoriul românesc, aparținând lui George Enescu sau Pascal Bentoiu, iar câteva ansambluri folclorice vor susține spectacole de muzică și dansuri populare.

Programul realizat și finanțat de Ministerul Culturii și Cultelor beneficiază de un buget de 1 milion de lei.

sursa: realitatea.net

ARTICOLE SIMILARE

TRAGEDIE! Medaliata cu aur la Olimpiada 2012, sportiva Wu Minxia a aflat doua vesti teribile

Å¢ara mea e ca o floare

20 de lucruri de stiut despre NexT

realitatea

Soţia lui Hugh Jackman: Soţul meu nu este homosexual!

realitatea

Scandal la Miss Germania: «Fundul ăsta nu-i al meu!»

AUR la Olimpiada de la Londra! CAROL NOVAK triumfa la Jocurile Paralimpice

Scrie un comentariu