Home > Lifestyle > Stiri > România, mon amour

România, mon amour

Minus
G.B. (știți voi cine, noul ștefan cel Mare) a declarat la un moment dat că dacă va fi președinte, va desființa toate cluburile de homosexuali și de lesbiene. În plus, voievodul a mai promis că va izola minoritatea gay la marginea orașelor, în cartiere „speciale“. Declarația m-a dus cu gândul la districtele gay ale marilor orașe. Dar există niște diferențe: cartierele gay din alte țări nu sunt deloc la pe­riferie, arată fabulos, sunt vestite pentru petrecerile neîntrerupte și pentru magazinele splendide. Plus că oamenii locuiesc acolo de bunăvoie, nu au fost izolați. Sunt sigur că nu la asta se gândea G.B.! Așa că strâng din dinți puternic și de fiecare dată când am ocazia să-mi pun o dorință, am în cap: „Să nu iasă G.B. la următoarele alegeri prezidențiale!“.

Plus
O prietenă mi-a povestit cum a dat peste un ghid în engleză despre România, scris de români pentru turiștii încântați de țările estice și de prospețimea lor îndelung conservată. Numele Cimitirului Vesel de la Săpânța fusese tradus „The Gay Cemetery of Săpânța“. Dacă aș fi un gay vestic optimist, aș zâmbi, dacă aș fi unul pesimist, m-aș speria! Dar tot în ghid se povestește despre originea poporului român: Traian & Decebal. Gay-ul vestic optimist ar deveni probabil interesat de România, nu?

Plus
Pentru că televiziunile românești trebuie să-și mărească producțiile, au început să apară din ce în ce mai multe sitcom-uri, telenovele, talkshow-uri autohtone. Odată cu ele iată și primele personaje gay de pe micul nostru ecran: fie sunt invenții ale scenariștilor români, fie sunt importate din străinătate. Ne-am întâlnit cu vreo doi-trei travestiți, Paul Bartoș a făcut pe gay-ul și Nicoleta Luciu a jucat un transsexual. Mai nou, publicitatea a simțit că e vremea să folosească clișee gay: frizerul efeminat, șeful travestit și isteric, dar și să transmită mesaje ascunse care ar emancipa un nou pu­blic: frumosul angajat al unei bănci care ajută prin oraș alți bărbați chipeși să-și satisfacă partenerele. Dacă te uiți bine, o să vezi că șarmantul domn flirtează din plin. și nu doar cu camera…

Minus
Într-o zi a avut loc în București un „Marș pentru normalitate“ unde se striga răspicat: „România nu tolerează poponarii!“. Au urmat pietre, ouă și o serie lungă de înjurături! Altă dată am văzut la televizor o bătrânică cumsecade care spunea: „La noi în țară nu există homosexuali!“. Am început să mă gândesc așa: dacă țara aceasta nu mă vrea și nu recunoaște rolul fermecător pe care îl am în lifestyle-ul ei, s-ar putea să nu o vreau nici eu pe ea. Logic, nu?

Plus

Până acum vreo trei ani, moda masculină din țara noastră era la pământ. Era greu să-ți găsești haine care să te reprezinte. știm cu toții că gay-ii sunt cei mai bine îmbrăcați bărbați. Eu trebuia să improvizez mereu. Iată că între timp au mai apărut și metrosexualii români și magazinele autohtone de haine bărbătești. Printre ele se numără și magnificul Rozalb de Mura cu hainele lui Olah Gyarfas, unde fiecare obiect (de bărbat sau nu) are povestea lui pe care trebuie s-o duci mai departe. Chapeau bas! Nu m-am hotărât dacă o să rămân sau nu în România! Încă nu știu, dar ceva îmi zice că ar trebui să mai aștept un pic. Poate că într-o zi nu o să-i mai pese niciunui român cu cine îmi împart eu patul!Loading...

2 Responses

  1. supik

    Ce ma amuza e ca .. daca va iesi un asa conducator, nu ar reusi sa-si indeplineasca fanteziile. ce te faci daca un om este .. sa zicem.. gay.. ungur.. protestant? In care “cartier special” va trai? :)) Oricum, timpurile se schimba, mergem catre toleranta si acceptare.

  2. Emil

    Tocmai ca devine din ce in ce mai greu sa distingi dupa imbracaminte cine nu e gay in Romania.Nu cred ca strainii mai au ce prospetime sa gaseasca la noi deoarece sexul incepe sa se faca la varste din ce in ce mai mici si deja la 16 ani tinerii au cunoscut deja totul despre sex si deja sunt plictisiti. In romanul lui Bruce Berenson pe care l-am citit de curand “Romanul” oricum despre
    perioada 1995 o cotez eu era previzibil unde se va ajunge.Cum se face ca toate profilurile de pe site-urile de gen 90% sunt versatili.

Comenteaza acest articol

România, mon amour

by admin   2 min
2