Home > Lifestyle > Stiri > Românii din preajma Madonnei: Jessica Vartoughian

Românii din preajma Madonnei: Jessica Vartoughian

Numită de New York Times ”Prima doamnă a unghiilor” și de revista Vogue ”Manichiurista Starurilor”, Jessica Vartoughian este specialistul preferat al vedetelor de la Hollywood. Madonna, Demi Moore, Barbara Streisand, Sarah Jessica Parker, Daisy Fuentes, Jessica Alba sunt câteva dintre celebritățile ce au pășit pentru prima dată în salonul Jessica Nail Clinic și de atunci au devenit cliente fidele.

Plecată din țară în 1962, când avea doar 16 ani, românca de origine armeană a părăsit continentul european în favoarea celui american. Trăgând după ea o singură valiză, a pornit de la zero – nu știa să vorbească limba engleză și nu avea nicio specializare: „Nu mi-am dorit niciodată să fiu cosmeticiană, dar am mers la o școală de cosmetică pentru că îmi permitea să am o calificare, fără să vorbesc fluent limba engleză. Am picat examenele de două ori, dar am reușit la treia încercare și am primit o slujbă la unul dintre cele mai de top saloane de îngrijire a unghiilor de la Hollywood. Dar nu eram fericită. În România era degradant să fii manichiuristă. Acolo, mama mea și prietenele ei chemau o femeie acasă, o dată pe săptămână, să le facă unghiile. Câteva luni mai târziu a început să îmi placă și am descoperit că sunt chiar bună la asta”.

Revelația și-a făcut simțită prezența când Jessica a realizat că o colegă de-ale ei cere de la 75 la 100 de dolari pentru aplicarea de acryl, o avere în comparație cu 3$, prețul plătit de clientele sale pentru o manichiură. „Admiram acea femeie. În timp ce eu îmi juram că nu voi folosi niciodată unghiile acrylice, am învățat de la ea – ea mi-a dat inspirația să văd ce pot face”, spune Jessica Vartoughian, care, în 1969, la doar șapte ani după ce a ajuns în SUA, și-a deschis propriul salon, Jessica Nail Clinic în Beverly Hills.

Salonul a fost un real succes și pe măsură ce se ducea vorba despre miraculosul Jessica Nail Cultivation System (cunoscut ca ‘the System’), în care unghiile clienților erau analizate pentru a determina dacă sunt stricate, uscate, casante sau normale și tratate cum se cuvine cu formule speciale, celebrități de la Hollywood s-au înghesuit să aibă manichiura lucrată de Jessica. Și cum ascensiunea sa era abia la început, în 1978 a dezvoltat propria sa gamă de produse pentru îngrijirea unghiilor, numită Jessica, răspândită acum în 35 de țări din toată lumea, inclusiv Africa de Sud.

Prima doamnă, vedete de cinema, fotomodele și VIP-uri sunt cliente fidele ”Primei doamne a unghiilor” și vin să își facă manichiura la Jessica Clinic pe minunatul Sunset Boulevard. Astăzi, Jessica Vartoughian este Fondatorul și Șeful executiv al Jessica Cosmetics International, Inc și nu încape îndoială că, deși pe tărâm străin, manichiurista româncă de peste Ocean a revoluționat o întreagă industrie.


Comenteaza acest articol

Românii din preajma Madonnei: Jessica Vartoughian

by realitatea   2 min
0