Tabu
Image default
BEAUTY

Rutina de îngrijire a tenului pe care trebuie să o urmezi în fiecare etapă de vârstă

Îngrijirea tenului este foarte importantă pentru o femeie. Dar majoritatea nu știu cum trebuie să protejeze corect tenul, ținând cont de vârstă. O femeie trebuie să îmbătrânească frumos, de aceea, la orice vârstă, ea trebuie să acorde o deosebită atenție îngrijirii tenului. Pentru a obține un aspect sănătos și strălucitor, pielea trebuie „răsfățată” încă din adolescență. Chiar dacă aspectul genetic joacă un rol foarte important în procesul îmbătrânirii, există câteva obiceiuri zilnice care pot afecta pielea.

Adolescența este etapa în care corpul suferă numeroase transformări. La această vârstă, femeile suferă din cauza schimbărilor hormonale, care duc la apariția acneei și a coșurile. Nu cred că femeie care să nu fi experimentat măcar o dată în viață apariția coșurilor în timpul menstruației.

Dacă acneea nu este tratată corect, ea poate duce la probleme mult mai grave. Ce trebuie făcut? În primul rând, este foarte important să curățați tenul zilnic de murdărie, praf, exces de sebuum și celule moarte. Acest obicei sănătos va permite pielii să respire și să prevină apariția acneei. Nu uitați, consumați multă apă și folosiți creme hidratante potrivite tipului vostru de piele.

După vârsta de 20 de ani, continuați să vă îngrijiți pielea ca în adolescență – curățare și hidratare. Dar trebuie să știți că e momentul să începeți exfolierea pielii, pentru a vă asigura că stimulați producerea de colagen. Aceasta ajută și la deblocarea porilor dar și la îndepărtarea celulelor moarte de pe piele. Nu uitați de protecția solară! Începând cu această vârstă expunerea solară vă va afecta considerabil pielea. Un alt lucru de reținut este să nu dormiți niciodată machiate. Indiferent cât de obosite vă simțiți, îndepărtați întotdeaua make-up-ul.

Împlinirea vârstei de 30 de ani aduce cu sine o mulțime de provocări pentru ten. În această fază a vieții, femeile sunt adesea îngropate în responsabilități, atât profesionale cât și personale, și probabil multe se hotărăsc să devină mame. Prin urmare, sarcina afectează puternic tenul, din cauza modificărilor majore care au loc în organism. Pot apărea ridurile și petele cauzate de nopțile nedormite, stres, oboseală. Pentru a vă proteja pielea, trebuie să mâncați sănătos, să beți multă apă și să faceți sport. Acum e momentul să începeți să folosiți o cremă anti-îmbătrânire care să vă ajute să preveniți și să tratați ridurile fine, și creme pentru conturul ochilor. Continuați să aplicați protecție solară, neapărat cu SPF 50, la fiecare 2-3 ore.

Începând cu vârsta de 40 de ani, femeile se confruntă cu mai multe riduri, piele uscată și cearcăne. E foarte important să folosiți mereu produse pentru exfolierea pielii. În această etapă de vârstă, organismul trebuie să fie hidratat mereu. Prin urmare, aplicați seruri hidratante și consumați multă apă. Înainte de a vă băga la somn, puteți încerca o mască de față potrivită tipului vostru de ten, care va relaxa pielea și celulele și va conferi pielii un aspect întinerit.

Organismul femeii suferă schimbări hormonale uriașe după 50 de ani. Femeia intră la menopauză care afectează tenul foarte mult. Prin urmare, îngrijirea tenului trebuie să facă parte din programul vostru zilnic. Nivelul ph-ului scade, iar pielea de pe față începe să se usuce din cauza producției scăzute de colagen și sebuum. Aportul de probiotice va fi benefic pentru piele în multe feluri. Acestea vă vor ajuta să vă păstrați pielea hidratată, suplă și cu o strălucire naturală. Cremele hidratante, antirid, produsele de protecție solară, exercițiile fizice și o alimentație sănătoasă sunt lucruri care au un efect pozitiv asupra pielii.

Secretul unui ten sănătos și strălucitor în fiecare etapă de vârstă este zâmbetul.

 

ARTICOLE SIMILARE

Dieta cu ajutorul căreia Elena Udrea a slăbit 12 kg în 2 luni

realitatea

Microneedling, secretul starurilor de la Hollywood. Ce efecte are asupra pielii?

Andreea Damian

Aniversare Cavalli in stil mare

realitatea

La Bibliothèque, salon de frumusețe și cărți bune

realitatea

Ce sa nu-ti inveti fiica despre frumusete

Produsele Klorane îţi protejează părul

Scrie un comentariu