Tabu
CULTURE

Război și artă: festivalul de film la Roma

Festivalul Internațional de Film de la Roma s-a deschis la sfârșitului lunii octombrie cu focuri de artificii, invitatul principal fiind Brazilia. S-a dansat pe ritmuri de pop, bossanova, reggae și dance între fântânile lui Bernini, într-un spectacol regizat de Arto Lindsay, într-un fel de Sambodromo în timpul carnavalului.

Seara, Villa Medici l-a primit pe Mister Scarface, Al Pacino, într-un party cu peste 200 de invitați, printre care David Cronenberg, Mickey Rourke, Christian și Brando de Sica, superba Claudia Gerini, Florinda Bolkan… Seara de gală din Vilaggio del Cinema a fost tulburată de un mare număr de protestatari, studenți, indignați de cheltuielile presupuse de festival.

Auditorium, creat de arhitectul Renzo Piano, a continuat să fie locul unde au fost programate filme, programe multidisciplinare. Secțiunea oficială a adunat, sub denumirea Cinema 2008, 14 pelicule prin care spectatorii s-au confruntat cu diverse culturi, cu limbaje și stiluri de cinema, care au relevat regizori tineri și au confirmat originalitatea maeștrilor, sub președinția Teresei Cavina și a lui Giorgio Gosetti.

La cea de-a treia ediție s-au preferat filmele de autor, urmărindu-se depășirea dihotomiei între cinematograful de autor și cinematograful comercial. Am putea afirma că firul roșu al festivalului a fost figura feminină. Anteprima, coordonată de Piera Detassis, director artistic, s-a configurat ca un omagiu adus actorului, o călătorie traversând filme de neuitat, de la western la policier-uri și musical-uri. Președintele Festivalului, Gian Luigi Rondi, a încercat cu eleganță să păstreze un echilibru, ținând cinematograful departe de politică.

Citește articolul întreg pe cotidianul.ro

ARTICOLE SIMILARE

“Am încredere în ce simt”

Videoclipul „They Don’t Care About Us” al lui Michael Jackson, relansat în varianta „Black Lives Matter”

Andreea Damian

MADALIN VOICU, tata-“erou” la 60 ani: are 4 baieti si o fata! FOTO

Traditii si obiceiuri de SF. ANDREI

realitatea

Culori în câmp electric la Conacul Otetelișanu

Laptele de migdale este mai malefic decât ai crede – ucide miliarde de albine în doar câteva luni

realitatea

Scrie un comentariu