Home > Agenda > Război și artă: festivalul de film la Roma

Război și artă: festivalul de film la Roma

Festivalul Internațional de Film de la Roma s-a deschis la sfârșitului lunii octombrie cu focuri de artificii, invitatul principal fiind Brazilia. S-a dansat pe ritmuri de pop, bossanova, reggae și dance între fântânile lui Bernini, într-un spectacol regizat de Arto Lindsay, într-un fel de Sambodromo în timpul carnavalului.

Seara, Villa Medici l-a primit pe Mister Scarface, Al Pacino, într-un party cu peste 200 de invitați, printre care David Cronenberg, Mickey Rourke, Christian și Brando de Sica, superba Claudia Gerini, Florinda Bolkan… Seara de gală din Vilaggio del Cinema a fost tulburată de un mare număr de protestatari, studenți, indignați de cheltuielile presupuse de festival.

Auditorium, creat de arhitectul Renzo Piano, a continuat să fie locul unde au fost programate filme, programe multidisciplinare. Secțiunea oficială a adunat, sub denumirea Cinema 2008, 14 pelicule prin care spectatorii s-au confruntat cu diverse culturi, cu limbaje și stiluri de cinema, care au relevat regizori tineri și au confirmat originalitatea maeștrilor, sub președinția Teresei Cavina și a lui Giorgio Gosetti.

La cea de-a treia ediție s-au preferat filmele de autor, urmărindu-se depășirea dihotomiei între cinematograful de autor și cinematograful comercial. Am putea afirma că firul roșu al festivalului a fost figura feminină. Anteprima, coordonată de Piera Detassis, director artistic, s-a configurat ca un omagiu adus actorului, o călătorie traversând filme de neuitat, de la western la policier-uri și musical-uri. Președintele Festivalului, Gian Luigi Rondi, a încercat cu eleganță să păstreze un echilibru, ținând cinematograful departe de politică.

Citește articolul întreg pe cotidianul.ro

Articole asemanatoare
După 8 ani vom vedea în sfârșit filmul Bohemian Rhapsody despre Freddie Mercury
Hotel Transylvania 3: Vacanța de vară este pe primul loc în top debut Box Office
A quiet place – un film de groază (mai ales) despre comportamentul reproductiv
Recenzie: The Mercy – un film despre tristețea care te scufundă

Loading...

Comenteaza acest articol

Război și artă: festivalul de film la Roma

by realitatea   1 min
0