Home > Agenda > Război și artă: festivalul de film la Roma

Război și artă: festivalul de film la Roma

Festivalul Internațional de Film de la Roma s-a deschis la sfârșitului lunii octombrie cu focuri de artificii, invitatul principal fiind Brazilia. S-a dansat pe ritmuri de pop, bossanova, reggae și dance între fântânile lui Bernini, într-un spectacol regizat de Arto Lindsay, într-un fel de Sambodromo în timpul carnavalului.

Seara, Villa Medici l-a primit pe Mister Scarface, Al Pacino, într-un party cu peste 200 de invitați, printre care David Cronenberg, Mickey Rourke, Christian și Brando de Sica, superba Claudia Gerini, Florinda Bolkan… Seara de gală din Vilaggio del Cinema a fost tulburată de un mare număr de protestatari, studenți, indignați de cheltuielile presupuse de festival.

Auditorium, creat de arhitectul Renzo Piano, a continuat să fie locul unde au fost programate filme, programe multidisciplinare. Secțiunea oficială a adunat, sub denumirea Cinema 2008, 14 pelicule prin care spectatorii s-au confruntat cu diverse culturi, cu limbaje și stiluri de cinema, care au relevat regizori tineri și au confirmat originalitatea maeștrilor, sub președinția Teresei Cavina și a lui Giorgio Gosetti.

La cea de-a treia ediție s-au preferat filmele de autor, urmărindu-se depășirea dihotomiei între cinematograful de autor și cinematograful comercial. Am putea afirma că firul roșu al festivalului a fost figura feminină. Anteprima, coordonată de Piera Detassis, director artistic, s-a configurat ca un omagiu adus actorului, o călătorie traversând filme de neuitat, de la western la policier-uri și musical-uri. Președintele Festivalului, Gian Luigi Rondi, a încercat cu eleganță să păstreze un echilibru, ținând cinematograful departe de politică.

Citește articolul întreg pe cotidianul.ro

Articole asemanatoare
Crazy Rich Asians, probabil cel mai prost film cu miliardari chinezi maimuțărind americanii
James Cameron a terminat filmările principale pentru două dintre filmele care continuă Avatar.
Recenzie Searching: Tu cât de bine îți cunoști adolescentul?
După 8 ani vom vedea în sfârșit filmul Bohemian Rhapsody despre Freddie Mercury

Loading...

Comenteaza acest articol

Război și artă: festivalul de film la Roma

by realitatea   1 min
0