Home > Lifestyle > Stiri > Războiul Bordeaux-Bali

Războiul Bordeaux-Bali

Unora le plac bauturile alcoolice din fructe, altora – un cuvée al carui secret e pastrat de sute de ani de aceeasi familie. Dar Lumea Noua castiga cota de piata. Lui Rajeev Samant i s-a dezvoltat gustul pentru vinuri in timpul anilor petrecuti in California, mai intai ca student la Stanford si apoi ca inginer la Oracle, in Silicon Valley.

Asa ca, atunci cand s-a intors la pitoreasca ferma a familiei, la nord de Mumbai, a decis sa incerce sa cultive struguri de masa. Nu era sigur de rezultat: recolte de mango, alune si trandafiri se vestejisera deja. Dar vita de vie a inflorit in climatul cu nopti reci si zile insorite. Samant a luat cu el cativa oameni din Valea Napa din California si a importat primii butasi de sauvignon blanc si zinfandel adusi vreodata in India.

Asa s-a nascut Podgoria Sula. Primul dop l-a pus in 2000 – exact cand indienii incepeau sa fie prinsi de febra vinului. Acum, in cramele lui a aparut un teasc pneumatic si tancuri de fermentare gigantice, unde sunt produse 18 varietati de vinuri. Citeste mai mult in MONEY EXPRESS.

Articole asemanatoare
Un ocean de gunoaie menajere lângă insula Bali din Indonezia
Mainile sus!
Top 10 locuri senzationale de vacanta (FOTO)

Comenteaza acest articol

Războiul Bordeaux-Bali

by realitatea   1 min
0