Home > Fashion > S-a folosit mult conceptul de „muncă-chic” la săptămâna modei pentru bărbați din Milano

S-a folosit mult conceptul de „muncă-chic” la săptămâna modei pentru bărbați din Milano

În cea de-a treia zi a săptămânii modei pentru bărbați din Milano, conceptul bărbatului muncitor a apărut ca temă în cea mai nouă colecție de la Prada. Brandul, care a sărit Milano în sezonul trecut pentru a-și prezenta colecția în schimb la Shanghai, a prezentat o colecție care s-a concentrat pe formalism și croitorie, dar cu atingerile suprarealiste ale Miucciei Prada. Pe un podium care a fost conceput pentru a reproduce o piață a unui oraș futurist (o statuie albă a unui bărbat pe un cal în centrul podiumului), modelele au reprodus „navetiștii” Prada, în drum spre serviciu.

Costumele din trei piese sunt purtate cu pelerine de ploaie sau accesorizate cu mănuși verzi medicale și cizme de călărie, iar pantalonii de birou gri asortați cu hanorace cu guler răsfrânt cu iluzii optice în formă de diamant de culoare roșie, neagră, galbenă și gri. În culise, Miuccia Prada, înconjurată de o mulțime de oameni, printre care actorul Riz Ahmed, Quavo din trio-ul de rap Migos și vedeta Riverdale, Cole Sprouse, au explicat că ideea centrală din spatele colecției a fost importanța frecușului zilnic. “Singurul lucru care mă face calmă și optimistă este să dau valoare jobului și muncii tale”, a spus ea. “Vreau să dau speranță: dacă te descurci bine în meseria ta și o faci cu grijă și inteligență, asta este ceva la modă.”

Inspirația croiurilor din arhetipurile tradiționale masculine a fost abundentă în săptămâna modei de la Milano. Sâmbătă, Dolce și Gabbana au prezentat o colecție cu apropouri la o serie de articole de îmbrăcăminte de lucru, inclusiv cele ale fermierilor, pictorilor și constructorilor, în timp ce Salvatore Ferragamo a scos în evidență hainele care se inspiră din echipamentele de muncă ale marinarilor, soldaților, motocicliștilor și oamenilor de afaceri – la prezentarea lor de duminică.

Aceste aspecte tematice asupra masculinității sunt interesante de remarcat, într-o perioadă în care săptămâna modei pentru bărbați din Milano a revenit, cu mai puține spectacole mixte pentru bărbați și femei; iar Gucci va găzdui primul său show pentru bărbați (după 2016). După spectacol, Miuccia Prada a abordat problemele de mediu, spunând că este plină de speranță în ceea ce privește moda, în ciuda preocupărilor pentru mediu. „Este incredibil că iată, doar într-un an discuțiile privind sustenabilitatea în modă au devenit un lucru normal, sunt foarte optimistă”, a spus ea. Săptămâna modei din Milano se încheie marți, 14 ianuarie.

Articole asemanatoare
ami haine
N-ai să crezi de unde își cumpără AMI haine
cumpărături
Cum vei face cumpărăturile în siguranță pe măsură ce magazinele de haine încep să se redeschidă
Câteva articole din garderoba regală a reginei Victoria se vând la licitație
violența domestică
Michelle Obama și Angela Merkel,victime ale violenței domestice.Campania unui artist din Milano

S-a folosit mult conceptul de „muncă-chic” la săptămâna modei pentru bărbați din Milano

by realitatea   2 min
1