Tabu
FASHION Slider

S-a folosit mult conceptul de „muncă-chic” la săptămâna modei pentru bărbați din Milano

În cea de-a treia zi a săptămânii modei pentru bărbați din Milano, conceptul bărbatului muncitor a apărut ca temă în cea mai nouă colecție de la Prada. Brandul, care a sărit Milano în sezonul trecut pentru a-și prezenta colecția în schimb la Shanghai, a prezentat o colecție care s-a concentrat pe formalism și croitorie, dar cu atingerile suprarealiste ale Miucciei Prada. Pe un podium care a fost conceput pentru a reproduce o piață a unui oraș futurist (o statuie albă a unui bărbat pe un cal în centrul podiumului), modelele au reprodus „navetiștii” Prada, în drum spre serviciu.

Costumele din trei piese sunt purtate cu pelerine de ploaie sau accesorizate cu mănuși verzi medicale și cizme de călărie, iar pantalonii de birou gri asortați cu hanorace cu guler răsfrânt cu iluzii optice în formă de diamant de culoare roșie, neagră, galbenă și gri. În culise, Miuccia Prada, înconjurată de o mulțime de oameni, printre care actorul Riz Ahmed, Quavo din trio-ul de rap Migos și vedeta Riverdale, Cole Sprouse, au explicat că ideea centrală din spatele colecției a fost importanța frecușului zilnic. “Singurul lucru care mă face calmă și optimistă este să dau valoare jobului și muncii tale”, a spus ea. “Vreau să dau speranță: dacă te descurci bine în meseria ta și o faci cu grijă și inteligență, asta este ceva la modă.”

Inspirația croiurilor din arhetipurile tradiționale masculine a fost abundentă în săptămâna modei de la Milano. Sâmbătă, Dolce și Gabbana au prezentat o colecție cu apropouri la o serie de articole de îmbrăcăminte de lucru, inclusiv cele ale fermierilor, pictorilor și constructorilor, în timp ce Salvatore Ferragamo a scos în evidență hainele care se inspiră din echipamentele de muncă ale marinarilor, soldaților, motocicliștilor și oamenilor de afaceri – la prezentarea lor de duminică.

Aceste aspecte tematice asupra masculinității sunt interesante de remarcat, într-o perioadă în care săptămâna modei pentru bărbați din Milano a revenit, cu mai puține spectacole mixte pentru bărbați și femei; iar Gucci va găzdui primul său show pentru bărbați (după 2016). După spectacol, Miuccia Prada a abordat problemele de mediu, spunând că este plină de speranță în ceea ce privește moda, în ciuda preocupărilor pentru mediu. „Este incredibil că iată, doar într-un an discuțiile privind sustenabilitatea în modă au devenit un lucru normal, sunt foarte optimistă”, a spus ea. Săptămâna modei din Milano se încheie marți, 14 ianuarie.

ARTICOLE SIMILARE

Shania Twain își cere scuze după ce a declarat că ar fi votat cu Donald Trump

realitatea

Ipostaza șocantă în care a apărut Alex Velea pe rețelele de socializare

Tabu Tabu

Cel mai lung catwalk din lume este la Londra

realitatea

Povestea femeii celebre care și-a dorit un copil la 54 de ani: Am încercat până nu au mai rămas embrioni

Andreea Damian

Miley Cyrus refuză să aibă copii până nu se rezolvă problemele climatice

Andreea Damian

Celine Dion a făcut anunțul pe care fanii l-au așteptat cu sufletul la gură: „Sunt îndrăgostită”

Andreea Damian

1 comentariu

Scrie un comentariu