Tabu
LIFESTYLE

S-a lansat lego pentru copiii nevăzători!

lego

Lego vrea să încurajeze copiii orbi și cu deficiențe de vedere să exploreze noi modalități de a învăța. De aceea compania a lansat o nouă versiune a cărămizilor sale din plastic cu braille, în șapte țări.

Noile cărămizi au aceeași formă ca cele obișnuite, dar știfturile de deasupra au fost rearanjate.

„Cărămizile sunt turnate astfel încât știfturile să conțină litere și numere individuale din alfabetul braille, rămânând pe deplin compatibile cu sistemul Lego”, se arată într-un comunicat al producătorului danez, potrivit The Guardian. Cărămizile prezintă și o versiune tipărită a simbolului sau literei.

Lego a spus că dorește să încurajeze copiii orbi și deficienți de vedere să exploreze noi modalități de a învăța să citească și să scrie. „Cu mii de cărți audio și programe computerizate pe piață astăzi, mai puțini tineri învață braille. Cu toate acestea, persoanele nevăzătoare sau cu vederea afectată din întreaga lume se bazează pe braille pentru a lucra, studia și bucura de viața lor de zi cu zi la maximum”, a spus compania.

Noile cărămizi vor fi vândute mai întâi în Brazilia, Marea Britanie, Danemarca, Franța, Germania, Norvegia și SUA, înainte de a fi extinse în alte 13 țări la începutul anului 2021. În 2019, Lego a alocat 25% din veniturile sale Fundației Lego, care ajută copiii defavorizați.

ARTICOLE SIMILARE

Grăbește pasul dacă vrei să trăiești mai mult!

Andreea Damian

ALBUM foto cu BIANCA mireasa (3)

Câteva lămuriri pe tema Mindfulness-ului doamnei Valerie Cioloș Villemin

Dora Constantinovici

Mihaela Radulescu, luata la misto pe Facebook. “Te-ai saturat de vechea ta tigaie care lipeste clatitele?”

Universul școlarului: manuale și auxiliare școlare (P)

Andreea Damian

Ellie White a lesinat la filmari. Vezi motivul

Scrie un comentariu