Home > Lifestyle > Stiri > Să fii gay nu e o alegere, să fii decent este!

Să fii gay nu e o alegere, să fii decent este!

Mă numesc Marian, am 27 de ani și sunt gay. Adică homosexual. Am terminat o facultate economică, iar acum lucrez la o bancă. Nu arăt cu nimic diferit de colegii mei, nu am un comportament atipic la muncă, nu m-am dat niciodată la vreunul dintre colegii de birou și nici nu sunt vreun efeminat. Sunt un bărbat normal.

Cu toate astea colegii m-au mirosit. Probabil din cauză că nu particip cu prietena la grătare, nu m-am înscris în echipa de fotbal și nici n-am făcut vreodată vreo remarcă la sânii colegei de la casierie. În cele mai multe dintre zile îi aud bătându-mi diverse apropouri, unele supărătoare, altele care mă lasă indiferent. Din punct de vedere profesional nu sunt mai slab decât colegii mei. Åži ei știu bine asta. Din punct de vedere sexual,ei cred că le sunt cu mult inferior. Zâmbesc când spun asta.

Atitudinea mea față de comportamenul lor e văzută de prietenii mei gay sau gay-friendly ca atitudinea unui om slab. Adică nu fac nimic. Din punctul meu de vedere, nici nu aș avea ce. Nu cred că o "ieșire din dulap" i-ar face să înceteze, ci dimpotrivă. Pentru că repulsia lor față de homosexuali e una greșit-principială și sunt sigur că n-au stat vreodată să pună două idei cap la cap pe tema asta. Homosexualii sunt nasoli și cu asta basta. Faptul că sunt un bărbat decent, cu comportament masculin, nu zic că arăt mult mai bine decât ei, nu înseamnă nimic pentru niciunul dintre ei, iar prin prisma mentalității lor eu sunt la fel ca orice Cici Balerina de la OTV.

Uneori fantasmez ca atunci când îi aud vorbid tare despre ultima lor noapte de sex sălbatic cu ultima achiziție de prin nu știu ce club, să am un impuls de neînțeles. Mă gândesc cum ar fi să ma duc între ei și să zic: "Băi frate, am agățat unu’ aseară în Soho! Mama ce fund, ce buze, ce față de copil nevinovat!". Numai așa de dragul reacției lor. Dar nu fac asta pentru că nu cred că lucrurile astea ar trebui discutate între colegi. Între prieteni apropiați da, dar nu în locul pentru fumat! E lipsă de pudoare! Åži nu o spun pentru că sunt gay introvertit, ci pentru că am cei șapte ani de acasă.

Așa că singurul sfat care îmi vine în minte pentru toți oameni cu o altă orientare sexuală decât sfânta heterosexualitate este să ne păstrăm decența și să încercăm să ne vedem de ale noastre strict prin prisma propriilor ochi.


7 Responses

 1. antondinuflorina

  Pai…nu stiu,oare de ce ne credem noi heterosexualii mai speciali sau mai bine zis mai normali decat EI(gay si lesbiene)?pana nu demult aveam asa un sentiment,nu stiu cum sa.l explic ,parca imi era mila de acele persoane…de fiecare data cand se discuta undeva subiectul asta nu puteam sa fac comentarii negative la adresa lor,ma gandeam ca fiecare cu drumul lui si treaba lui ce face…asa gandesc si acum numai ca am inteles de ce nu puteam sa.invinovatesc ,nu puteam sa.i condamn,nu puteam sa.i cred nebuni pt ca …am si eu un frate gay si culmea parca tot nu imi vine sa cred.acum citesc articole ,ma informez mai bine am inteles ca nu este oBOALA cum o considera altii.Am ajuns la concluzia ca fiecare avem dreptul la viata,fiecare o traim asa cum vrem iubim pe cine vrem,dar mai greu este sa intelegem ca SUNTEM TOTI LA FEL SUNTEM OAMENI nu avem noi sau ei ceva tiparit in frunte ca sa se faca aceasta discriminare.E LOC PT TOATA LUMEA PE PAMANT fie hetero,gay sau lesbi…toti suntem LA FEL…OAMENI ,atata timp cat exista bun simt si decenta traim impreuna.Asa ca fiti cu totii GAY…(veseli nu va speriati)!!!flory

 2. petrov23

  mahh shi eu sunt gay, nu am probleme cu nimeni shi nimik, nimeni nu imi face nici o observatie….. o kestie interesanta a fost acuma 2 ani…. i-am zis unui prieten de al meu k sunt gay shi a reactionat destul de bine, kiar prea bine cred:))) ne leaga doar o prietenie veke de 3 ani….. pe de alta parte mai in gluma….i-am zis unei prietene…..doar k o gluma shi a luat-o razna…shi am linistit-o k nu e decat o gluma iar prietneia noastra e de 15 ani…..

 3. petrov23

  oricum viata unui persoane gay e cu mult dificila decat cea unui str8…. shi niciodata nu isi va gasi perekea……..trist dar adevarat, dupa o anumita varsta raman singuri toata viatza

 4. Andrei1987

  asta este adevarul trist… si eu sunt gay… am 22 de ani… si in fiecare zi ma lovesc de peretele heterosexualitatii… si vorba lui Marian… atata timp cat televiziunile isi fac raiting pe seama … (nu stiu cum sa ii numesc) “alora” gen Naomi, Tarki si mai stiu eu cine, nimeni nu o sa ne inteleaga pe restul…

 5. Florin

  Interesant articol,ai un stil narativ ce m-a captivat,insa ai atins “vechea problema”,teama de a face deschiderea si de a putea spune”I am gay” si de a primi raspunsul”me too”!!!! Pupici si iti vand un pont,pe plajade nudisti din Eforie Nord acolo ai toata libertatea de a nu te mai ascunde ca esti gay!

 6. Florin

  Mi-a placut povestirea, dar mai ales cum actionezi. Daca doar se banuie ca esti gay repercursiunile in societatete sut mai putine, decat atunci cand s-ar stii din propia afirmatie.

Comenteaza acest articol

Să fii gay nu e o alegere, să fii decent este!

by realitatea   2 min
7