Tabu
Image default
LIFE & LOVESlider

S-a inventat pilula contraceptivă care trebuie luată doar o dată pe lună

Oamenii de știință au dezvoltat pilula contraceptivă care trebuie luată doar o dată pe lună. Capsula de gelatină, care până acum a fost testată doar pe porci, se dizolvă în stomac până la eliberarea unei structuri polimerice în formă de stea cu șase brațe, care stă în stomac de cel puțin trei săptămâni și eliberează hormoni sintetici pentru a preveni sarcina. Oamenii de știință sunt de părere că pastila va putea să prevină sarcinile cauzate de erorile zilnice.

Sisteme similare de administrare a medicamentelor au fost testate anterior pe animale de către aceeași echipă pentru a furniza medicamente care să combată malaria și virusul HIV. Este pentru prima oară când această echipă de cercetători a făcut studii în zona contraceptivelor.

Experții sunt de părere că studiul va reuși să lărgească gama de opțiuni pe care femeile o au în ceea ce privește metodele contraceptive. Profesorul Robert Langer, coautor al studiului, are în plan chiar o extindere a duratei în care o astfel de pastilă are efect. El ar dori realizarea unei pastile care să trateze bolile mintale și dependența de opioide.

Pilulele contraceptive orale sunt cea mai populară formă de prevenire a sarcinii. Spre deosebire de metodele cu acțiune lungă, cum ar fi implantul contraceptiv, o pastilă nu necesită o procedură clinică de administrare. Cu toate acestea, cercetările anterioare au sugerat că până la 50% dintre femeile care utilizează pilule contraceptive orale zilnic ratează cel puțin o doză pe un interval de trei luni, ceea ce le expune riscului de a rămâne însărcinate. Pilulele contraceptive luate o singură dată pe lună, spune echipa, ar putea reduce astfel de erori de utilizare, reducând potențial numărul de sarcini neplanificate.

 

ARTICOLE SIMILARE

Cum să porți o jachetă din denim

Andreea Damian

Eva Longoria a pozat goală și însărcinată. FOTO

Andreea Damian

Cornelia Catanga a murit fără bani. Ce pensie avea, de fapt, cântăreața

Andreea Damian

Brigitte Pastramă s-ar putea să fie din nou însărcinată! Cine a dat-o de gol

Tabu Tabu

Cum arată casa pe care Beckhamii au cerut 33 de milioane de dolari

Andreea Damian

Cele mai malefice zodii. De cine trebuie să te ferești

Andreea Damian

Scrie un comentariu