Home > Health > Să înlocuiești lentilele de contact cu ochelari te-ar putea salva de coronavirus. Explicațiile specialiștilor

Să înlocuiești lentilele de contact cu ochelari te-ar putea salva de coronavirus. Explicațiile specialiștilor

lentile de contact

Pentru a reduce răspândirea virusului pandemic care provoacă Covid-19, specialiștii sugerează că este timpul să înlocuiești lentilele de contact cu ochelari.

Acest lucru te-ar putea ajuta să încetezi să-ți mai atingi fața, potrivit Academiei Americane de Oftalmologie, o modalitate de răspândire a oricărui virus, inclusiv noul coronavirus răspândit în prezent în întreaga lume. Utilizatorii lentilelor de contact nu numai că își ating ochii pentru a-și pune și scoate lentilele de două ori mai mult pe zi, dar își ating și ochii și fața mult mai mult decât oamenii care nu poartă lentile.

Ochelarii pot oferi, de asemenea, o protecție mai mare în fața oricăror particule care plutesc în aer, deși specialiștii sunt de părere că este mai probabil să fii infectat prin gură și nas decât prin ochi. Lucy Wilson, profesor în departamentul de servicii medicale de urgență din cadrul Universității Marylan a declarat pentru Huffington Post că  „ochelarii reprezintă o barieră de protecție împotriva picăturilor, așa că în teorie ar putea să ne protejeze de expunerea la SARS CoV-2. Membranele mucoase, inclusiv cele din zona ochilor, sunt un loc comun prin care coronavirusul poate pătrunde în corp”.

Regulile din spitale prevăd deja folosirea de către personalul medical a unor ochelari, viziere sau măști pentru față atunci când e posibil să se afle printre pacienți bolnavi de COVID-19.

Ultimele cercetări arată că acest coronavirus ar putea provoca conjunctivită, o afecțiune extrem de contagioasă. Oamenii de știință susţin că este posibil ca noul coronavirus să pătrundă în conjunctivă prin particulele eliberate de o persoană infectată prin tuse sau strănut şi, astfel, poate determina inflamarea ochiului.

Articole asemanatoare
ochelari
Femeile din Japonia luptă pentru dreptul de a purta ochelari la locul de muncă
Somnul cu lentile de contact – pericol pentru ochi sau recomandare?
Halloween-ul se apropie, tu te-ai accesorizat adecvat?
Medical Optik, mai mult decat o clinica de oftalmologie

Comenteaza acest articol

Să înlocuiești lentilele de contact cu ochelari te-ar putea salva de coronavirus. Explicațiile specialiștilor

by Andreea Damian   1 min
0