Home > Agenda > stiri > SABINA, fetita cu tricolor – dezvaluiri!

SABINA, fetita cu tricolor – dezvaluiri!

Sabina Elena, eleva din Covasna care a purtat la şcoală bentiţa tricoloră de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, pe 15 martie, a declarat că nu a plănuit nimic, ci a fost mai degrabă ceva instinctiv. Avocatul Tabalai, care o reprezintă pe elevă, a precizat că părinţii Sabinei vor să depună plângere penală împotriva dirigintei şi colegilor care au ameninţat-o.

Eleva cu bentiţă tricoloră din Covasna, Sabina Elena, a povestit, în cadrul emisiunii “Jocuri de putere”, de la Realitatea TV cum s-au desfăşurat evenimentele.

“Pe 1 decembrie, ca să putem intona imnul României în curtea şcolii, am depus o cerere la direcţiune. După insistenţe, s-a aprobat. După ce l-am intonat în pauza mare, ni s-au adresat cuvinte jignitoare, huiduieli, gesturi obscene din partea secţiilor maghiare. Pe 15 martie, chiar nu am putut să nu am nicio reacţie”.

“Pe 15 martie, am fost atenţionată de o profesoară să nu mai port banderola tricoloră pe cap pentru că este ziua maghiarilor şi să nu îi provoc. Am venit şi luni cu această banderolă tricoloră pe cap. După ore, doamna dirigintă m-a rugat să nu o mai port pe cap pentru că numai despre asta se discută în cancelarie şi problema a fost ridicată la nivel naţional. Am întrebat-o dacă voi primi vreo sancţiune. Mi-a spus că da pentru că am folosit telefonul mobil în incinta şcolii. A doua zi, marţi, am venit cu tricolorul legat la brâu. A venit la mine cu o foarfecă în mână, cred că intenţiona să mi-l taie, dar nu a reuşit pentru că m-am împotrivit. A reuşit să mi-l dezlege şi să plece cu el, fără să îmi adreseze vreun cuvânt. Colegii au fost şocaţi”, a spus Sabina la Realitatea TV.

Întrebată dacă îi urăşte pe maghiari, Sabina Elena a răspuns: “Nu. Nu am de ce să îi urăsc. Nu am declarat aşa ceva. Urăsc faptul că ei mă urăsc”.


1 Response

  1. Pingback : Cum ne educam copiii? | Elena Niculescu

Comenteaza acest articol

SABINA, fetita cu tricolor – dezvaluiri!

by   1 min
1