Tabu
Image default
lifestyle

Salvați Delta a organizat o tabără verde cu-¦5,000 de copaci

Tabăra Verde s-a desfășurat între 4 și 9 noiembrie, în Lunca Dunării, în apropiere de Călărași, timp în care au fost plantați peste 5,000 de puieți de plopi …peste 12 ha de teren. Copacii plantați în cadrul proiectului vor absorbi anual dioxidul de carbon emis de aproximativ 100 de autoturisme de capacitate medie.

În ajutorul membrilor Salvați Delta au venit Energy Holding, Mobexpert, Romsilva, peste 150 de voluntari, elevi ai liceului ”Åžtefan Bănulescu” din Călărași și vedete: Andreea Răducan, Dana Săvuică, Radu Naum, Zoli Toth (Sistem). Plantarea copacilor reprezintă una dintre cele mai ușoare modalități de a reduce cantitatea de dioxid de carbon din atmosferă, gaz care produce efectul de seră și duce la încălzirea planetei.

Procesul prin care copacii absorb dioxid de carbon este numit sechestrare. Copacii absorb CO2 pentru a produce oxigen și lemn, ambele fiind extrem de utile oamenilor și animalelor. Un copac absoarbe în 100 de ani aproximativ 1000 kg CO2, începând cu 2,5 kg pe an în primii 5 ani și ajungând la 14 kg CO2 între anii 20 și 50 de viață.

ARTICOLE SIMILARE

Sandra Buloock nu poate dormi din cauza unor fantome

realitatea

Steven Seagal, acuzat și de nepoata lui Ray Charles

realitatea

Lenny Kravitz stă dezbrăcat pe plajă

realitatea

Familia Beckham, desconsiderată de elita britanică

realitatea

Amy Winehouse vrea să fie mamă

realitatea

Sezonul chiriașilor de lux

realitatea

Scrie un comentariu