Tabu
Image default
BEAUTY

Salvează-ţi părul de efectele anotimpului rece!

Iarna bat-o vina îşi face simţită prezenţa şi în frumuseţe. Daca pielea şi-a schimbat rutina de îngrijire pentru a sfida efectele nocive ale sezonului, părul ne demonstreaza că are nevoie de o atenţie specială. Nu oglinda e de vină ci factorii externi, de aceea podoaba noastră capilară îşi pierde strălucirea, devine casantă şi dupa pieptănare observam o perie care se „îmbracă gros” în firele noastre de păr. Din fericire, părul este singura anexă a pielii care are capacitatea de a se regenera permanent. Află în continuare cum trebuie să acţionezi pentru a-ţi salva părul de traumele anotimpului rece de la medici dermatologi specialişti din cadrul clinicii DermaStyle!

Regenerarea părului:

Părul îşi schimbă textura şi aspectul în cursul procesului de îmbătrânire. Căderea părului este un fenomen normal şi este însoţită de regenerare, ciclurile de dezvoltare ale firului de păr survenind periodic după o scurtă pauză de “odihnă” a rădăcinii.

Există situaţii care schimbă raportul dintre puterea de regenerare şi viteza de cădere, consecinţa fiind faptul că podoaba capilară se răreşte. Una dintre aceste situaţii este menopauza când textura se modifică, părul îşi schimbă culoarea si devine alb, se îngraşă sau se usucă excesiv. Pe parcursul anului, însă, iarna este o perioadă foarte dificilă pentru păr din cauza temperaturilor scăzute şi a contactului cu căciula ori fularul.

De ce ne cade părul?
Diagnosticul corect al circumstanţelor în care cade părul ne ajută să luăm măsurile terapeutice corecte. Acest lucru se realizează prin analize pentru a verifica starea de sănătate şi pentru descoperirea afecţiunilor care pot influenţa aspectul părului. Analiza firului de păr sau a rădăcinii acestuia este necesară doar într-un număr redus de situaţii.

Alopecia androgenetică apare atât la barbat cât şi la femeie şi se caracterizează prin rărirea părului în creştetul capului din cauza acţiunii unei enzime, 5-alfa-reductaza, care acţionează la rădăcina firelor de păr din această zona. Alegerea corectă a tratamentului îmbunătăţeşte semnificativ rata de regenerare pilară, tratamentul fiind diferit la femeie faţă de bărbat” declară dr. Leventer, directorul Clinicii Dermastyle.

Sfatul specialistului: Tratamentul cauzei căderii părului
Mezoterapia se recomandă doar în căderea părului care nu poate fi controlată prin metode neinvazive (pastile, vitamine sau soluţii). Se foloseşte un amestec de substanţe medicamentoase, vitamine şi antioxidanţi injectabili, care sunt introduse în piele cu ajutorul unui sistem multiac şi care stimulează creşterea părului şi microcirculaţia la nivelul scalpului.

Rezultatele sunt vizibile după un minim de 10 şedinţe.

Tu cum “ripostezi” împotriva efectelor anotimpului rece asupra părului?

ARTICOLE SIMILARE

Doi barbati sexy le propun barbatilor sa se machieze. Afla cine?

ANDREEA TONCIU: Imagini de la operatia estetica facuta la nas!

Miley Cyrus s-a tuns scurt şi s-a vopsit blondă

Marilyn Monroe va fi imaginea Chanel No. 5

Coafuri rapide pentru când ești în întârziere

Andreea Damian

Adina Halas – Secrete de infrumusetare

8 comentarii

Salveaza-ti parul de efectele anotimpului rece! | Fashion avec Passion 16 February 2012 at 22:17

[…] pe Tabu.ro după cate şedinţe sunt vizibile […]

Răspunde
P.Anca 9 February 2013 at 16:22

Parul poate sa cada dintr-o gramada de motive… cel mai bine e sa consulti un medic dermatolog, sa-ti faci niste analize si alegi tratamentul care ti se potriveste cel mai bine. Din pacate la mine tratamentele naturiste nu dau nici un rezultat doarece parul imi cade din cauze ereditare. Asa ca momentan urmez un tratament cu minoxidil de la Rogaine si parul nu mai cade decat 2-3 fire pe zi.. si conform spuselor doamnei doctor dermatolog, ar trebui sa se regenereze complet in 3-4 luni. Pana atunci, fiindca am parul destul de rar, folosesc Toppik, un produs cosmetic ce face parul sa arate foarte des. In cazul meu e solutia ideala, nimeni nu stie ca am probleme cu caderea parului, pentru ca nu se observa deloc ca am parul foarte rar

Răspunde
Damian 20 May 2014 at 16:25

Eu folsesc pentru a stopa caderea parului un produs naturist ce se numeste Follixin. Acest produs este facut in totalitate din etracte de plante naturale ce ajuta radacina firului sa se intareasca. La mine primele efecte au aparut dupa 3 saptamani, dar stiu cazuri in care produsul a actionat mult mai repede. Oricum per ansamblu sunt multumit de rezultatele la care am ajuns cu acest produs!

Răspunde
Aluni 10 March 2015 at 13:07

Si sampoanele pentru stoparea caderii parului pot sa fie folositoare. Daca cu astfel de sampoane nu aduc nici o schimbare pozitiva, atunci si suplimentele pot sa ajute.

Răspunde
Marto 19 June 2015 at 12:49

Si mie imi cade parul, dar nu ma agit prea tare. Poate o sa treaca de la sine.

Răspunde
Popesku 18 February 2016 at 13:51

Parul cade in special din cauza lipsei de vitamine. Un aport corespunzator de vitamine poate sa conduca la o sanatate a scalpului.

Răspunde
Sorin 26 May 2016 at 13:40

Damian cate luni ai folosit produsul respectiv pentru a opri caderea parului?

Răspunde
Dan 26 January 2018 at 11:05

Eu ma spal cu un sampon anticadere par Fortive si rezultatele nu sunt deloc rele. Sper sa tina rezultatele si dupa ce nu ma mai spal cu acest sampon si rezultatele sa fie unele de lunga durata. Extractele din plante ajuta si ele enorm. Vorbim aici despre, urzica, frunze de nuc, ricin, argan s.a

Răspunde

Scrie un comentariu