Home > Agenda > stiri > Sambata e ZIUA internationala a CLATITELOR!

Sambata e ZIUA internationala a CLATITELOR!

Spectatorii piesei de teatru „Boeing Boeing” vor avea parte de o surpriză în pauza dintre acte: un spectacol culinar sustinut de criticul de gastronomie Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucătărescu, impreuna cu Franke. Evenimentul va avea loc pe data de 2 februarie 2013, la Grand Cinema Digiplex din Baneasa. Această zi este cunoscuta în Franța drept „La Chandeleur”, zi dedicată (si) clătitelor. Pe langa semnificatia ritualica (“Ziua Luminii”, in care Fecioara Maria il prezinta pe Pruncul Iisus), in timp s-a consolidat si o traditie culinara legata de clatite (“crepes”), dublata de un obicei: in mana stanga tii o moneda, iar cu stanga, folosind tigaia de clatite, incerci sa invarti o clatita in aer. Daca reusesti, in tot anul ce urmeaza vei avea noroc si vei avea parte de bani!

Franke, sponsor al piesei de teatru „Boeing Boeing”, vrea să le ofere spectatorilor o surpriză …gustoasa şi îl invită pe Bucătărescu să-și arate măiestria în domeniul gastronomic prin prepararea a opt tipuri diferite de clătite, patru ca aperitive si patru ca deserturi.

Piesa „Boeing Boeing”, a avut premiera la Paris în anul 1960, urmând apoi să fie pusă în scenă la Londra şi New York. A fost, de asemenea, ecranizată pentru marele ecran cu Tony Curtis și Jerry Lewis în rolurile principale, iar în 1991 a intrat in The Guinness Book of Records ca piesa franțuzeasca de teatru cu cele mai multe puneri în scenă.

În Romania, piesa susţinută are o distribuție ce cuprinde nume sonore precum Aurelian Temisan, Bogdan Stanoevici, Lucian Ghimisi, Marius Gilea și Maria Buza, iar printre membrii echipei artistice se regăsesc regizorul Serban Puiu, criticul de film si traducatoarea Irina Margareta Nistor, precum şi stilista Adina Buzatu, care semneaza costumele actorilor, dar si tunica speciala a lui Bucatarescu.

Bucătărescu va invita și actorii piesei de teatru “Boeing Boeing” să participe la acest show culinar, astfel aceștia vor delecta publicul nu doar cu talentul actoricesc ci şi cu îndemânarea lor în prepararea clătitelor.
Spectacolul incepe la ora 19.00, iar reprezentatia culinara in pauza, in jurul orei 20.20!

Articole asemanatoare
Exclusiv pentru Doamne sexy / O placere (deloc) interzisa!
Scandalul rochiei lui CARMEN IOHANNIS! De unde a luat-o si cum a calcat protocolul / Parerea specialistilor/ Galerie FOTO cu detalii
VIRAL! CLATITE: Cea mai simpla si sanatoasa RETETA!
S-a deschis un nou BurgerBar in Bucuresti

Comenteaza acest articol

Sambata e ZIUA internationala a CLATITELOR!

by realitatea   1 min
0