Tabu
Image default
BEAUTYSlider

Șamponul uscat: cât de rău (sau bun) este pentru părul tău

Această metodă de spălare a părului este foarte practică și ușor de realizat. Multe femei se întreabă însă dacă există totuși posibilitatea ca acesta să le deterioreze părul.

Cu siguranță șamponul uscat te-a salvat nu o dată, ci de mai multe ori. Indiferent dacă ați dorit să vă mențineți aspectul la câteva ore după ce ați părăsit salonul sau trebuia să vă pregătiți rapid după rutina de exerciții fizice, șamponul uscat în toate prezentările sale – spray, pudră sau mousse – este produsul minune care absoarbe excesul de grăsime de la nivelul scalpului până la vârfuri.

În plus, adaugă volum părului și îl reîmprospătează înainte de a-l spăla din nou p. Aveți grijă, șamponul uscat este foarte diferit de șamponul obișnuit pentru păr. Pentru multe femei, șamponul uscat a devenit un element esențial în produsele lor de înfrumusețare, dar poate fi acesta folosit în fiecare zi? Deteriorează părul? E responsabil cu căderea părului? Cum funcționează șamponul uscat? Vom afla răspunsurile la aceste întrebări în rândurile următoare.

Ce este șamponul uscat?

Pentru început, trebuie luat în considerare faptul că ar trebui să utilizați cel mai bun șampon pentru păr și că, deși acest produs are cuvântul „șampon” pe etichetă, nu îl curăță așa cum face un șampon obișnuit. Funcția sa principală este de a absorbi uleiul și de a oferi stabilitate părului, nu neapărat de a-l spăla.

Pentru a realiza acest lucru, produsul conține ingrediente precum alcoolul sau amidonul de porumb sau orezul, care „curăță” rădăcinile cu sebuum absorbind orice tip de umiditate și ulei din scalp. În plus, toți cei care au folosit un șampon uscat știu că aceasta are o aromă foarte subtilă, care ajută părul să miroasă proaspăt între spălări.

Care este cel mai bun mod de a folosi șampon uscat?

Potrivit experților citați de revista Vogue, cel mai bun mod de a utiliza șamponul uscat este să-l aplicați la baza firului de păr și să trageți de-a lungul acestuia pentru a îndepărta excesul de ulei ori de câte ori este necesar. Dacă folosiți șamponul tip spray, pulverizați produsul pe păr de la o distanță de cel puțin 10 cm, astfel încât să vă acopere tot părul.

Șamponul uscat face rău părului?

Probabil vă faceți griji că părul se va deteriora dacă folosiți șampon uscat. Ei bine, asta nu se va întâmpla. Ar trebui totuși să luați în considerare cât de desutilizați acest produs. Ceea ce nu este sănătos pentru părul tău este să folosești șamponul uscat și să nu te speli pe păr.

Ingredientele pe care le conține șamponul uscat au capacitatea de a neutraliza orice tip de ulei din păr, care va rămâne pe scalp. Dacă se acumulează prea multă murdărie pe scalp, ar putea apărea foliculita, un tip de infecție bacteriană care apare. De aceea, se recomandă să nu utilizați șampon uscat mai mult de două zile la rând.

Șamponul uscat nu duce la căderea părului, dar agravează o afecțiune preexistentă. Așadar, puteți continua să folosiți șamponul uscat ori de câte ori aveți o urgență sau vă grăbiți, pur și simplu nu îl introduceți în rutina zilnică de îngrijire și spălare a părului.

ARTICOLE SIMILARE

O nouă dramă pentru surorile Ramona și Monica Gabor

Tabu Tabu

Lavinia Pârva pleacă din casa lui Ştefan Bănică

Andreea Damian

Oferte de vară

realitatea

Laura Cosoi, primele imagini cu burtica de gravidă

Andreea Damian

Neversea, amânat pentru anul următor

Andreea Damian

13 celebrități ale căror nume reale sunt un mister, chiar și pentru fanii adevărați

Andreea Damian

Scrie un comentariu