Home > Lifestyle > Stiri > Sandra Weigl

Sandra Weigl

E româncă de origine evreiască, are un nume german, stă la New York, o iubește pe Maria Tănase și cântă jazz cu influențe de muzică țigănească. Iată un foarte bun exemplu de multiculturalism. A fost, rând pe rând, secretar literar într-un teatru, dramaturg, regizor de teatru, dar a revenit la iubirea dintâi, muzica. Grație muzicii a cântat în festivalul Pina Bausch și a urcat pe aceeași scenă cu Pedro Almodovar și Caetano Veloso, dar recunoaște cu modestie că nu o mai impresionează oamenii pe care-i întâlnește pentru că de mică, în casa mătușii ei, Helene Weigel (cea de-a doua soție a lui Bertolt Brecht), a întâlnit o mulțime de nume mari, de la Vittorio De Sica până la Sophia Loren. S-a întors în România acum trei ani ca să culeagă muzică autentică țigănească pe care o va folosi într-un nou album. A revenit în luna octombrie, ca să cânte în câteva orașe, pentru prima dată pe scenele românești.

Pentru modestia și naturalețea cu care promovează muzica românească pe cele mai importante scene ale lumii, suntem onorați să o desemnăm femeia tabu a acestei luni.

Despre muzica românească
„E ca un destin. Eu am început să fredonez cântecele Mariei Tănase pe când aveam patru ani, le-am auzit la radio. Celelalte cântece le-am auzit pe stradă, pentru că stăteam lângă o secție de poliție și veneau țiganii acolo. Le-am cântat la New York , cu muzicieni americani, și românii care erau studenți la Columbia au venit și ne-au spus «e minunat!».“
Loading...

Comenteaza acest articol

Sandra Weigl

by admin   1 min
0