Tabu
Image default
FASHIONSlider

Săptămâna modei de la Paris | Balenciaga, un spectacol la culmea emoției

Cu modele care defilează în stil exod sub o furtună de zăpadă, Demna Gvasalia și-a dedicat în mod clar colecția Balenciaga de toamnă-iarnă dramei ucrainene.

Cu o oră înainte de paradă, acesta postase pe contul său de Instagram o notă care începe cu aceste cuvinte: „Acest spectacol nu are nevoie de explicații, este dedicat vitejiei, rezistenței și victoriei iubirii și păcii”. Încă de la începutul conflictului ucrainean, directorul artistic al Balenciaga, de origine georgiană, și-a exprimat clar poziția, ajungând până acolo încât să scoată de pe contul de Instagram al Balenciaga toate imaginile pentru a lăsa doar steagul ucrainean și face apel la donații.

Demna (acum vrea să-și folosească numele de familie doar în sfera privată) spune chiar că s-a gândit să anuleze această paradă de modă adăugând că apoi și-a dat seama că anularea ar însemna să cedeze, să se predea răului care l-a făcut deja să sufere atât de mult.

Negru într-o furtună de zăpadă

Prezentarea colecției Balenciaga toamnă-iarnă 2022-2023 a avut loc duminică la Parc des Expositions din Paris. Soarele strălucește, atmosfera e încă luminoasă. La sosire, este un frig stăpânitor care așteaptă mulțimea în interiorul vastului spațiu circular a cărui pistă a fost acoperită cu zăpadă. Kim Kardashian apare într-o salopetă galbenă parcă acoperită cu benzi adezive cu sigla Balenciaga – un look care apare și pe pistă.

Auzim vocea lui Demna citind o poezie ucraineană, apoi spectacolul începe pe o melodie pentru pian „Fantomele destinelor singuratice”. Un oaspete din al doilea rând începe să plângă. În spatele peretelui de sticlă care înconjoară podiumul, primele modele merg pe sub o furtună de zăpadă, cu părul în vânt, bărbați și femei, purtând în mână genți mari inspirate de sacii de gunoi. Femeile poartă rochii lungi fluide cu mâneci asimetrice, salopete din latex, pantofi, bărbații haine mari cu glugă și cizme de pescar cu toc. Siluetele sunt uimitor de negre pe zăpada albă.

Siluete iconice reinventate

Recunoaștem toate codurile Balenciaga, ochelarii întunecați și cizmele până la coapse, cerceii aurii Force B, geanta în relief Hourglass. Rochiile mari, negre, imprimeurile cu flori all-over, croiurile supradimensionate sau liniile pe corp. Ca întotdeauna la Demna, siluetele emblematice ale etichetei sunt reproiectate și oferă noi atitudini. Topurile cu gât, hanoracele sunt parțial deteriorate, micșorate sau mărite. Banda de ambalare Balenciaga este folosită ca centură pe pantaloni largi sau pardesiuri. Jachetele și trenciurile sunt pre-încrețite.

Banner albastru și galben

În a doua parte a spectacolului, vedem mai mult sportswear și techno, privirea este atrasă de hanoracul „Be Different” și mai ales de această fată care intră într-un look total denim al cărui top remarcabil din blugi face furori. La finalul paradei apare un bărbat într-o jachetă și trening galben apoi o femeie într-o rochie lungă, albastru deschis, cu trenă XXL, care închide parada.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Puig vrea să cumpere Jean Paul Gaultier

realitatea

Comedia cea mai cinică din lume – Războiul rozelor – a împlinit 30 de ani și e genială ca în prima zi

Dora Constantinovici

În timp ce Andi Moisescu are CoVid19, soția sa dă sfaturi halucinante

Tabu Tabu

Afla care sunt cele mai asteptate filme care vor aparea in 2017

realitatea

Daria Werbowy pentru H&M, by Matthew Williamson

realitatea

Donatella Versace și chais longue-ul din cristal

realitatea

Scrie un comentariu