Home > Health > Șapte din zece adulți consideră că partenerul îi ignoră în mod intenționat

Șapte din zece adulți consideră că partenerul îi ignoră în mod intenționat

Participanții spun că bărbații în mod special fac asta și că sunt majoritari atunci când vine vorba să nu audă în mod convenabil ce a spus partenera lor.

Bărbații „nu vor auzi” ce spune partenera lor în șapte ocazii pe săptămână, adică de 388 de ori pe an, potrivit celor care au participat la un studiu recent. Studiul susține și că femeile aleg să nu asculte ce le spun partenerii de șase ori pe săptămână sau de 339 de ori pe an. Cercetătorii care au realizat studiul, de la Scrivens Hearing Care, care marchează astfel marchează Hearing Awareness Month, au recomandat mai multă grijă față de celălalt pentru că s-ar putea totuși ca faptul că cineva nu răspunde solicitărilor sau întrebărilor partenerului să fie rezultatul unor probleme de auz.

Patru din 10 oameni care au participat la studiu au spus însă că știu sigur că sunt de fapt ignorați.

Bărbaţii posedă auz selectiv, reacţionând la cuvinte relevante pentru mediul lor social, potrivit unui alt studiu al cercetătorilor britanici, realizat în urmă cu câșiva ani și publicat în Hearing Journal. Cercetătorii au alcătuit o listă de cuvinte, considerate relevante din punct de vedere social pentru bărbaţi (de exemplu, bere şi fotbal) şi pentru femei (inclusiv ciocolată şi shopping). Apoi le-au combinat într-o listă unică. Lista a fost citită în faţa a 40 de bărbaţi şi a 40 de femei. În medie, bărbaţii şi-au amintit corect mai multe cuvinte relevante pentru mediul social masculin, iar femeile, mai multe cuvinte relevante pentru mediul social feminin. “Multă vreme, femeile au susţinut faptul că soţii lor au auz selectiv, deci a fost amuzant să le explicăm că există un adevăr în acest lucru”, a afirmat unul dintre cercetători, John Phillips, medic orelist la Fundaţia Spitalului Universitar din Norfolk şi Norwich.

Articole asemanatoare
Studiu: în zonele cu venituri mici, bărbații au o sănătate mentală mai precară decât femeile
Sextingul: bărbații și femeile se comportă diferit?
bărbați
Cel mai bun website de stil pentru bărbați – În acest magazin online găsești haine COOL pentru bărbați!
Domnilor, se poartă leopardul dar mare grijă după ce gard îl ascundeți

Comenteaza acest articol

Șapte din zece adulți consideră că partenerul îi ignoră în mod intenționat

by realitatea   1 min
0