Tabu
Image default
HobbyLIFESTYLESlider

Șapte lucruri de făcut în weekend ca să începi săptămâna în forță

Lunea se întâmplă adesea să nu ai chef de nimic și abia-abia reușești să te dai jos din pat. Nici cafeaua nu poate să-ți schimbe dispoziția și te gândești cu înfrigurare la săptămâna care tocmai a început. Te simți de parcă nu ești bun de nimic. Scenariul ți se pare probabil cunoscut! Se poate să fie din cază că nu ai făcut lucrurile cum trebuie în weekend.

Vineri, după serviciu, e clar că e seară de relaxare, de uitat la filme și de petrecut cu familia sau prietenii. Dar sâmbăta și duminica sunt zile în care poți face câteva lucruri mici care să conteze pentru toată săptămâna ce urmează.

Iată o listă cu câteva sugestii de lucruri pe care ai putea să le faci în weekend pentru a pune ordine în gânduri și pentru a începe o nouă săptămână cu forțe proaspete.

  1. Urmează regula 80-20. Cheia este să fiți moderați în fiecare zi: 80% din zi consumați alimente și lichide bogate în fibre, proteine slabe, fructe și legume colorate, și mai puțin grăsimi saturate, grăsimi trans și sare. În restul timpului – 20% – consumați „micile plăceri nevinovate” – ciocolată, chipsuri sau sucuri.
  2. Consumați alcool cu moderație. Limitați consumul de alcool la sfârșit de săptămână la o singură băutură pe oră și bucurați-vă mai mult de compania prietenilor.
  3. Încercați să nu dormiți până târziu. Dormitul până târziu, peste 9 ore pe noapte, este asociat cu o sănătate precară, proastă dispoziție, somnolență și oboseală cronică.
  4. Faceți mișcare care să implice toată familia. Plimbări cu bicicleta, cu rolele, sărituri pe trambulină, înot sau fitness sunt doar câteva activități care îți vor reîncărca bateriile pentru următoarea săptămână de muncă.
  5. Stabiliți meniul pentru următoarea săptămână și gătiți câteva preparate care pot fi consumate și la birou. Veți scăpa astfel și de grija preparării cinei după o zi obositoare de muncă. De exemplu, preparați o supă și/sau o ciorbă și congelați câteva porții. La nevoie e suficient doar să le decongelați. De asemenea, curățați legumele preferate, tăiați-le și păstrați-le la congelator pentru când vi se face poftă de o porție de legume cu carne.
  6. Limitați timpul petrecut în fața televizorului la 3 ore.
  7. Deși pare că munca nu se termină niciodată, este important să aveți un echilibru între viața profesională și viața personală. Nu duceți acasă problemele de la serviciu și dedicați-vă familiei 100%.

ARTICOLE SIMILARE

HURREM în “SULEYMAN MAGNIFICUL” A ÎNCERCAT SĂ SE SINUCIDĂ! AFLĂ MOTIVUL!

Romania s-a calificat in finala Eurovision de la Copenhaga! Ce rochie a purtat Paula Seling

Kim Kardashian, fotografia care i-a adus 5 milioane de dolari în 5 minute

Andreea Damian

Încă un pericol pentru sănătate. Grăsimea se acumulează şi în plămâni

Andreea Damian

Lansare de carte ⎥ Arhive și cunoaștere

Ciocîrlan

Gwyneth Paltrow a fost data în judecată pentru un accident de schi

Dora Constantinovici

Scrie un comentariu