Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

Șapte lumi, o planetă: serialul „superb” despre natură primește recenzii de cinci stele

Ultima serie tv despre natură a lui Sir David Attenborough a primit recenzii de cinci stele de la critici, se spune chiar că ar putea fi cel mai bun serial despre animale sălbatice produs de BBC.

Șapte lumi, o planetă, spun criticii, este „magnifică din punct de vedere vizual”, „superbă, uluitoare și emoționantă”. Potrivit BBC, seria din șapte părți va dezvălui „poveștile extraordinare despre viața sălbatică și nevăzută de pe cele șapte continente unice ale noastre”. Episodul de debut a atras o audiență medie de 6,78 milioane de spectatori. Primul episod (duminică) a explorat Antarctica, casă pentru albatrosul cu cap gri sau pinguinul gentoo. Episodul s-a concentrat pe aceștia și pe alte animale dar s-a ocupat și de fenomene legate de schimbările climatice precum creșterea nivelului mării, topirea calotelor glaciare și evenimente meteorologice neobișnuite.

Filmat timp de peste patru ani, în documentarul Șapte lumi, o planetă au fost implicate peste 1.500 de persoane și vizite în peste 40 de țări diferite. Fanii celorlalte documentare ale lui Sir David Attenborough, știu deja la ce să se aștepte, este și multă cruzime în filmările animalelor, natura însăși este crudă însă poate de departe cel mai grav este felul în care noi, oamenii am reușit să distrugem echilibrul pe teritoriul întregii planete.

Anul trecut, aflam că oamenii au distrus definitiv 60% dintre mamifere, păsări, pești și reptile doar din anul 1970 iar experții din întreaga lume avertizează că distrugerea vieții sălbatice a devenit acum o situație de urgență care amenință civilizația. Noua estimare a masacrului faunei sălbatice se făcea într-un raport major elaborat de WWF și implica analizele a 59 de oameni de știință din întreaga lume. Raportul constată că consumul vast și în creștere al alimentelor și al resurselor de către populația globală distruge rețeaua vieții sălbatice de care însăși omenirea depinde în cele din urmă pentru aerul curat, pentru apă și pentru orice altceva.

Cea mai mare cauză a pierderilor din mediul sălbatic este distrugerea habitatelor naturale, o mare parte fiind reutilizate lor de acum drept terenuri agricole. Trei sferturi din toate suprafețele de pe Pământ sunt în acest moment afectate semnificativ de activitățile umane. Uciderea pentru alimente este următoarea cauză – 300 de specii de mamifere sunt consumate deși se află în curs de extincție – în timp ce în oceane se pescuiește masiv, mai mult de jumătate din cantitate fiind parte a pescuitului industrial.

ARTICOLE SIMILARE

Ariana Grande se întoarce la Manchester după doi ani de la atacul terorist

Andreea Damian

Ce mesaj ascund pantofii purtaţi de Prințesa Diana la nunta cu Charles

Andreea Damian

Globurile de Aur 2021 | Cele mai surprinzătoare ținute de pe covorul roșu

Andreea Damian

Cum arată Gina Pistol la 4 zile după naștere și ce nume a ales pentru fiica sa

Andreea Damian

Gala Premiilor Oscar 2021, amânată cu două luni din cauza pandemiei de coronavirus

Andreea Damian

Iulia Albu a comentat rochia de cununie a Simonei Halep. „Se vede că nu lucrează cu…”

Andreea Damian

Scrie un comentariu