Tabu
LIFE & LOVESlider

Șapte moduri prin care ianopauza îți schimbă viața sexuală

O lună fără alcool este dieta de care ai nevoie ca să-ți resetezi organismul la început de an. Ianopauza aduce numeroase beneficii și vieții sexuale. Sexologii au atras deja atenția că alcoolul este cel mai mare dușman al vieții sexuale. Dacă ai fi crezut că alcoolul este un amic de nădejde pentru serile tale fierbinți, ei bine, te înșeli!

În cazul femeilor, efectul băuturii poate fi impresionant. Băut în cantități mici, alcoolul pare să crească lubrifierea și senzația orgasmică. Însă, cu cât doza de alcool este mărită, cu atât starea de excitare este doar o impresie, scrie Cosmopolitan.

Nu există multe beneficii demonstrate de lungă durată  asupra sănătății, dar după o lună de zile în care nu ați pus deloc gura pe alcool vă veți simți garantat mai bine. Și, spun experții, ianopauza afectează serios și sexualitatea. Iată cum!

  1. De obicei, un pahar sau două de alcool îi ajută pe indivizi să-și depășească timiditatea și să abordeze o persoană. E adevărat, alcoolul te relaxează, te scapă de inhibiții și te face mai receptiv la dorințele partenerului. Dar dacă ați renunța să mai consumați alcool o perioadă de timp? Vă scade capacitatea de a iniţia relaţii sexuale și vă este afectată încrederea în sine.
  2. Dar nu disperați! Această situație de „criză” vă poate determina să comunicați mai mult cu celălalt. În lipsa alcoolului, gândurile sunt clare, însă nu trebuie să vă fie frică să acționați. Poate că preludiul va dura puțin mai mult sau ar fi bine să încercați ceva diferit.
  3. Ai putea afla cât de atrăgătoare ești de fapt în fața partenerului. În luna fără alcool poți afla cât de mult te dorește bărbatul de lângă tine sau cât de mult îți dorești să faci sex cu el. Iar dacă ai nevoie de un pahar de băutură doar ca să te simți atrasă de cineva, se poate să nu fii deloc atrasă de persoana respectivă.
  4. S-ar putea să învățați împreună câteva lucruri noi despre ceea ce vă doriți în pat. Având mintea mai clară, veți adopta un alt comportament sexual.
  5. O cantitate mică de alcool îmbunătățește erecția și întârzie ejacularea. Sexologii susțin însă că virilitatea bărbaților este dictată în mare parte de autosugestionare și nu are nimic de a face așa zisele efecte miraculoase ale alcoolului asupra sexualității. Iar femeile sunt excitate doar în aparență.
  6. Vă veți simți mai energici. Deci și actul sexual va dura mai mult.
  7. Vă veți simți conectați mai mult din punct de vedere emoțional în timpul sexului.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ce motive are Mădălina Ghenea să fie mai fermecătoarea ca niciodată

Tabu Tabu

Haine care te vor face să arăți cu 10 ani mai tânără în această vară

Andreea Damian

Degetul mijlociu pentru libertate | Un nou simbol al protestelor din Iran – FOTO/VIDEO

Andreea Damian

Angelina Jolie revine în postura de regizor cu un nou film despre război

Andreea Damian

Zece afrodisiace naturale care chiar funcționează

Andreea Damian

TRAF | Festival dedicat migranților, vreme de 3 zile, la Timișoara

Andreea Damian

1 comentariu

Scrie un comentariu