Tabu
Image default
BEAUTY Slider

Săpun solid, gel de duș sau ulei: ce textură este potrivită pentru pielea matură?

După 50 de ani, pielea delicată merită un tratament special. Pielea matură a suferit modificări hormonale și, uneori, un exces de UV de-a lungul anilor. Pielea mai delicată și matură recunoaște tot ceea ce a primit de la o vârstă fragedă, spun experții în skincare.

În timp, fibroblastele produc mai puțin colagen. Rezultatul: pielea este mai puțin tonifiată, mai puțin elastică. De la vârsta de 45 de ani, cantitatea de hormoni scade, prin urmare pielea își schimbă aspectul. Devine mai ridată, mai uscată și mai sensibilă. Pentru a o păstra cât mai mult posibil, curățarea este un pas esențial care necesită o atenție specială.

„Alegerea produsului de curățare se bazează în primul rând pe preferințe. Unele femei care au folosit întotdeauna săpun continuă să se spele cu el”, spune Dominique-Cyril Ruffinel, manager La Roche-Posay, potriviti Femme Actuelle. Cu toate acestea, având în vedere sensibilitatea pielii mature, etapa de curățare nu trebuie neglijată. Printre numeroasele produse de pe piață, există un trio câștigător.

Săpun solid sau baton dermatologic

Este un produs pe care multe femei îl apreciază încă. Mai mult, odată cu apariția produselor cosmetice solide și fără apă, care sunt mai naturale și mai ecologice, săpunurile sunt din nou în centrul atenției. Pentru toaletă, utilizați unul dermatologic sau care conține ingrediente active hidratante și al căror pH este cât mai aproape de cel al pielii (5.5). Ideea este să-și păstreze filmul hidrolipidic și să redea pielii moliciunea.

Ulei de duș

Spălarea ar trebui să fie un moment plăcut, iar uleiul alunecă pe piele și este ușor de clătit. Pe lângă faptul că este uimitor din punct de vedere senzorial, are avantajul că nu provoacă frecare sau agresivitate pe piele. Uleiurile sunt hidratante și creează confort epidermei matură, mai uscată și mai sensibilizată, și produce o barieră protectoare pentru a întări funcția de barieră a pielii.

Gel de duș

Totul depinde de formula gelului de duș. O versiune cremoasă, cu o textură bogată, va hrăni pielea și o va curăța delicat. Deoarece pielea matură tinde să provoace mâncărime, aceasta este o textură interesantă. Datorită surfactanților săi, nu îndepărtează epiderma și compensează efectele de uscare. Evitați produsele care conțin parfum sau care produs multă spumă.

ARTICOLE SIMILARE

Zgârie-norii omoară până la 1 miliard de păsări anual în SUA, potrivit estimărilor

Andreea Damian

Metodele contraceptive cu regim extins de administrare, o solutie pentru femeile moderne

realitatea

Jane Fonda deține secretul unei vieți sexuale perfecte

Andreea Damian

Alex Abagiu în culise la Cannes Film Festival 2012

Incident la Casa Regală. Regina Letizia a Spaniei şi-a împins soacra. Totul a fost filmat

Andreea Damian

O nouă căsătorie pentru Teo Trandafir?

Andreea Damian

Scrie un comentariu