Home > Agenda > Sărbătoritul zilei de 24 august

Sărbătoritul zilei de 24 august

Paulo Coelho s-a născut pe 24 august 1947 la Rio de Janeiro, Brazilia. A vrut să devină scriitor încă din copilărie, iar când i-a spus acest lucru mamei sale, aceasta l-a întrebat dacă știe ce înseamnă a fi un scriitor. Paulo s-a documentat și a răspuns: Un “scriitor poartă întotdeauna ochelari, nu se piaptănă niciodată și are obligația de a nu fi înțeles de cei din jur!”. La 17 ani a fost internat într-o clinică pentru tratarea bolilor psihice din cauza faptului că era introvertit și ciudat. A evadat de trei ori până la eliberarea definitivă la vârsta de douăzeci de ani.

În 1987 a publicat “Alchimistul”, cartea care avea să îi schimbe viața. Romanul s-a vândut în peste șaizeci de milioane de exemplare, devenind unul dintre cele mai bune bestselleruri ale tuturor timpurilor. Cartea a fost tradusă în 67 de limbi. Coelho a scris 26 de cărți care s-au vândut în peste 100 de milioane de copii. Este cel mai de succes scriitor de limbă portugheză.

Articole asemanatoare
Vedete nascute pe 24 august!
Sarbatoritul zilei de 28 februarie
Sarbatoritul zilei de 27 ianuarie
Sărbătoritul zilei de 24 februarie

1 Response

  1. Satish

    prabhat semwalbahut baiyda aap ki har aek kahani se har roj nayi sikh milti hai maine aapki sari kahani 2-2 bar pad li hai muje aapki kahaniya bahut pasand hai mai aapka abhari hun bahut bahut dhanyabad ,,,,,,

Comenteaza acest articol

Sărbătoritul zilei de 24 august

by realitatea   1 min
1