Tabu
Image default
CULTURE

Sărbătoritul zilei de 24 august

Paulo Coelho s-a născut pe 24 august 1947 la Rio de Janeiro, Brazilia. A vrut să devină scriitor încă din copilărie, iar când i-a spus acest lucru mamei sale, aceasta l-a întrebat dacă știe ce înseamnă a fi un scriitor. Paulo s-a documentat și a răspuns: Un “scriitor poartă întotdeauna ochelari, nu se piaptănă niciodată și are obligația de a nu fi înțeles de cei din jur!”. La 17 ani a fost internat într-o clinică pentru tratarea bolilor psihice din cauza faptului că era introvertit și ciudat. A evadat de trei ori până la eliberarea definitivă la vârsta de douăzeci de ani.

În 1987 a publicat “Alchimistul”, cartea care avea să îi schimbe viața. Romanul s-a vândut în peste șaizeci de milioane de exemplare, devenind unul dintre cele mai bune bestselleruri ale tuturor timpurilor. Cartea a fost tradusă în 67 de limbi. Coelho a scris 26 de cărți care s-au vândut în peste 100 de milioane de copii. Este cel mai de succes scriitor de limbă portugheză.

ARTICOLE SIMILARE

FOAMEA si FOTBALUL / Interviu cu Radu Paraschivescu

Karl Lagerfeld – designerul care a revoluționat moda, numit regele – a murit

realitatea

Cum poti oferi un cadou de Paste? Arta de a darui o surpriza!

realitatea

… Și dă-ne nouă azi atacurile virulente de fiecare zi

Dora Constantinovici

Premiile Oscar 2021. „Mank”, cele mai multe nominalizări. Lista completă a candidaţilor

Andreea Damian

CHA CHA LITIX! Episodul 88. Începe marea curățenie în politică

realitatea

1 comentariu

Satish 26 July 2012 at 15:43

prabhat semwalbahut baiyda aap ki har aek kahani se har roj nayi sikh milti hai maine aapki sari kahani 2-2 bar pad li hai muje aapki kahaniya bahut pasand hai mai aapka abhari hun bahut bahut dhanyabad ,,,,,,

Răspunde

Scrie un comentariu