Home > Agenda > Sărbătoritul zilei de 3 iunie

Sărbătoritul zilei de 3 iunie

Rafael Nadal s-a născut pe 3 iunie 1986 în Manacor, Majorca, Spania. Tatăl lui era la vremea respectivă om de afaceri, iar mama era casnică. Unul dintre unchii săi, fost jucător profesionist de tenis, şi-a dat seama că Rafael avea talent la tenis şi a început să îi predea primele lecţii la doar trei ani. La opt ani a câştigat primul tuneru important, dar încă se gândea să devină fotbalist.

În momentul de faţă, Rafa Nadal este numărul 1 mondial în clasamentul ATP şi este considerat unul dintre cei mai talentaţi judecători ai tuturor timpurilor. A primit titulatura de “regele zgurei”, fiind considerat cel mai mare jucător al tutror timpurilor pe acest tip de teren. A câştigat până acum nouă turnee de grand slam, fiind cel de-al doilea jucător din istorie, după Andre Agassi, care a reuşit câştige toate cele patru turnee de grand slam şi medalia olimpică de aur.

Articole asemanatoare
Sarbatoritul zilei de 28 februarie
Sarbatoritul zilei de 27 ianuarie
Sărbătoritul zilei de 24 februarie
Sarbatoritul zilei de 23 februarie

1 Response

  1. covaciu floare

    IMPRESIONATA DE CARIERA STRALUCITOARE A LUI NADAL AM DETERMENAT O PE FICA MEA SA L DE A LA TENIS PE NEPOTEL IN SPANIA .SPER SA AJUNGA SI EL MACAR LA FEL DACA NU SI MAI BUN

Comenteaza acest articol

Sărbătoritul zilei de 3 iunie

by realitatea   1 min
1