Tabu
LIFE & LOVESlider

Șase concepții greșite despre sexul în vacanță

Chiar avem parte de mai multă dragoste în timpul vacanțelor? Sexul pe plajă este o idee bună? Veți găsi răspunsurile în materialul acesta.

Mare, sex și soare. Vacanțele de vară sunt adesea sinonime cu relaxarea corpului și a minții. Între atâtea trupuri goale de pe plajă, hormonii par să intre în panică. Dar chiar este cazul? Experții în sexologie, citați de Madame Figaro, separă adevărul de fals.

Nu mai facem dragoste în timpul concediilor

Adevărat. Pentru cei activi sexual, concediul nu va schimba nimic în ritmul lor. Pe de altă parte, pentru cuplurile cărora le este greu să împărtășească momente intime, vacanțele pot fi un accelerator. „Totul este o chestiune de disponibilitate. În viața de zi cu zi, avem adesea puțin timp pentru momente împreună. În timp ce în vacanță suntem mai disponibili să ne întâlnim ca și cuplu”, explică Marie-Line Urbain, terapeut sexual.

Libidoul, în creștere

Fals. La nivel biologic, nu există schimbări reale. Este starea de spirit pe care adopți în timpul perioadei de odihnă , care dă impresia unui libidou debordant. Relația pe care o avem cu corpul nostru trebuie, de asemenea, luată în considerare. Potrivit experților, „în timpul vacanțelor de vară suntem mai aproape de corpul nostru, suntem confortabili și îndrăznim să-l arătăm. Toate aceste părți goale și expuse sunt un stimul și ne permitem să ne gândim la sex”.

Sexul este mai bun în vacanță

Fals. „Dacă există o compatibilitate slabă la început, aceasta nu va fi îmbunătățită în timpul concediilor”, declară Cécilia Commo. Viziunea pe care o are cineva despre sine și despre celălalt este un element esențial pentru calitatea sexualității sale. „Dacă nu ne simțim atrăgători, vom avea multe probleme să fim confortabili în relațiile noastre, indiferent de sezon”, spun experții. Pe de altă parte, momentele petrecute împreună tind să se îmbunătățească.

Încercăm mai multe experimente

Depinde. Dacă suntem dispuși să încercăm mai multe lucruri, vom avea mai multe facilități. Dar când ai bariere și inconveniente, le iei cu tine în vacanță. Prin urmare, locul și perioada nu determină dorința tuturor de a încerca noi experiențe sexuale.

În timpul concediior suntem mai cuceritori

Adevărat. Acest lucru este valabil mai ales în rândul tinerilor și al celor singuri care pleacă într-o stare de spirit mai liberă, potrivit specialiștilor. „În timpul concediilor ne permitem mai multe cuceriri pentru că știm că nu le vom mai vedea. Și când nu există nicio legătură, ne permitem mai multe lucruri”, explică Marie-Line Urbain. O libertate care are o legătură și cu cei din jur și cu mediul în care funcționezi. „Când suntem departe de casă, renunțăm mai mult pentru că nu avem nicio reputație de susținut. Și inevitabil, mergem mai ușor la întâlniri noi”, adaugă Cécilia Commo.

Sexul pe plajă este distractiv

Fals. Realitatea este cu totul alta. „Sincer, nu este foarte practic, deoarece nisipul strică puțin distracția. Trebuie să ne oprim de fiecare dată pentru a elimina nisipul de pe piele”, avertizează Cécilia Commo. Fără a uita că a face dragoste pe plajă riști să ai și public. „Poate îi entuziasmează pe unii, dar riscul de a fi văzut poate întrerupe orice dorință”, încheie ea.

ARTICOLE SIMILARE

Exerciții fizice recomandate celor care au avut Covid-19

Andreea Damian

După Dolce & Gabbana, și casa de modă Dior e criticată din cauza unui clip publicitar

Andreea Damian

Dana Roba a ajuns la Poliție! Ce i-a făcut, de data aceasta, fostul soț, Daniel Balaciu

Andreea Damian

Confort garantat | Cele nouă modalități de a purta blugi primăvara

Andreea Damian

Maroul este noul negru din modă în 2021?

Andreea Damian

Cele mai influente 10 femei din 2021 când vine vorba de stil

Andreea Damian

Scrie un comentariu