Tabu
CULTURE

Sase documentare de neratat la Astra Film on Tour la Bucuresti

Intre 29 si 31 ianuarie 2016, Astra Film on Tour aduce la Bucuresti, la Muzeul National al Taranului Roman, 6 documentare de top din programul AFF 2015. Proiectiile sunt programate in fiecare zi cu incepere de la ora 18:00. Anul 2015 nu poate fi incheiat pe deplin fara a vedea aceste 6 bijuterii cinematografice care au primit aprecierea publicului si premii in toate colturile lumii.

Prima zi de Astra Film on Tour la Bucuresti, vineri, 29 ianuarie 2016, debuteaza cu With or Without You (regia Hyuckjee Park) – Premiul Juriului, sectiunea International la AFF 2015 – un film observational care surprinde lucrurile marunte de zi cu zi din viata a doua femei varstnice care locuiesc impreuna intr-un sat coreean, lucruri marunte care de fapt inseamna totul atunci cand moartea se apropie lent dar sigur. De la ora 19:45, va fi proiectat Spartacus & Cassandra (regia Ioannis Nuguet) distins cu Marele Premiu la AFF 2015. Filmul este o incursiune emotionanta in universul a doi frati romi de origine romana care locuiesc in suburbiile Parisului. La varsta la care altii copii isi petrec timpul jucandu-se, ei sunt pusi sa faca o alegere care le va schimba viitorul: o viata pe strazi in saracie alaturi de parinti ori o viata mai sigura cu un acoperis deasupra capului si acces la educatie alaturi de o familie adoptiva.

Filmele programate sambata, 30 ianuarie 2016, urmaresc puterea ecranului, ca mediu de transmitere si intelegere a realitatii. The Wolfpack (regia Crystal Moselle) face cunoscuta viata a sase frati adolescenti a caror tata a decis ca trebuie sa-i protejeze de societate, asa ca nu le-a permis niciodata sa paraseasca apartamentul in care locuiesc situat in centrul New York-ului, in schimb le-a dat unda verde la colectia sa de filme de fictiune. Adolescentii isi petrec timpul vizionand filme si reconstituind scenele lor preferate. De la ora 19:30, I am the People (regia Anna Roussillon) urmareste modul in care Farraj, un om simplu care se ocupa cu cultivatul pamantului, traieste revolutia egipteana din fata televizorului, in comparatie cu conationalii sai aflati in miezul revoltei.

sase-documentare-de-neratat-la-Astra-Film-on-Tour-la-BucurestiDuminica, 31 ianuarie 2016, ultima zi de proiectii, incepe cu filmul Left on Purpose (regia Justin Schein), portretul unui fost activist parasit de colegii alaturi de care candva milita pentru cauze comune si care luptandu-se cu despresia clinica, alcoolul si drogurile se teme sa nu devina o povara pentru ceilalti. Ideea sinuciderii ca ulltim act politic se contureaza cu tot mai multa forta in mintea sa. De la ora 19:30, filmul The Seven dwarfs of Auschwitz (regia Ursula Macfarlane) face cunoscut cazul a sapte frati pitici din Maramures, cantareti si interpreti, care ajung in timpul ocupatiei naziste cobai pentru experimentele doctorului Mengele, in mod miraculos, tocmai acesta fiind si motivul pentru care scapa cu viata.

„Astra Film on Tour este o extensie a festivalului de la Sibiu, oferind cinefililor din alte orase ocazia unica de a vedea o selectie a celor mai bune filme care au rulat la AFF 2015. In multe cazuri, aceste filme extrem de apreciate la nivel international nu ajung sa fie proiectate nici macar in Bucuresti, un oras intesat de cinemauri si evenimente de profil. De mai bine de 20 de ani, Astra Film Festival promoveaza filmul documentar in Romania si chiar daca la inceputuri acest gen de cinema era aproape necunoscut, datorita festivalului productia tot mai numeroasa de documentare la nivel global a ajuns sa trezeasca si interesul publicului din Romania.” a declarat Dumitru Budrala, director fondator AFF.

Proiectiile vor avea loc in Studioul Horia Bernea din cadrul Muzeului Național al Taranului Roman – Soseaua Kiseleff 3, Sector 1, Bucuresti. Accesul publicului este liber la toate proiectiile.

Astra Film On Tour la Bucuresti este organizat de Astra Film, CNM Astra, Consiliul Judetean Sibiu, Muzeul National al Taranului Roman.

Un eveniment sutinut de Radio Romania Cultural.

Cea de-a XXIII-a editie a Astra Film Festival va avea loc la Sibiu intre 17 si 23 octombrie 2016.

ARTICOLE SIMILARE

Celebritati nascute pe 9 august!

realitatea

Irina Marinescu – Smart idiots

realitatea

Grand Palais Paris ⎪ Expoziția de fotografie „Negru și Alb”

Ciocîrlan

Ce carte i-ai recomanda unuia care nu iubește lectura?

realitatea

Beyonce a înlocuit limonada cu martini și toți sunt convinși că va interpreta coloana sonoră pentru Bond 25

Andreea Damian

Stiai ca primul roman din lume a fost scris de o femeie?

realitatea

Scrie un comentariu