Tabu
Image default
LIFE & LOVE

Șase moduri naturale să-ți mărești libidoul

Vrei să-ţi condimentezi viaţa amoroasă, dar nu ştii de unde să începi? Trebuie să ştii că unele lucruri care ţie ţi se par incitante, pe el pot să-l lase rece. Ceea ce poate fi extrem de incitant pentru un bărbat poate să fie la fel de lipsit de pasiune pentru altul. Unei femei care și-a pierdut interesul pentru sex nu-i rămâne decât nefericirea.

Stresul, alimentaţia bogată în kilocalorii şi lipsa exerciţiilor fizice sunt principali factori care afectează viaţa sexuală. Potrivit unui studiu al cercetătorilor de la Asociaţia Medicală Americană, 43 la sută dintre femei şi 16 la sută dintre bărbaţi declară că se confruntă cu un libidou scăzut.

Fumatul are şi el un efect negativ asupra libidoului. Studiile de specialitate au arătat că persoanele care fumează 15 ţigări pe zi sunt predispuse la scăderea dorinţei sexuale. În plus, mesele bogate în grăsimi duc la creşterea colesterolului în organism, iar acesta are efecte nocive asupra vaselor. Astfel, fluxul sanguin şi aportul de oxigen este scăzut, toate având repercusiuni asupra organelor genitale, scăzându-le funcţia, explică specialiştii în sexologie.

Pentru că este foarte greu să ne schimbăm de la o zi la alta stilul de viaţă, specialiştii în sexologie susțin că există câteva trucuri care ajută la creşterea dorinţei sexuale.

Află dacă ai o problemă medicală

Afecțiunile medicale, cum ar fi diabetul sau bolile cardiac, dar și medicația, pot submina dorința. Un studiu britanic a arătat că 34% dintre femeile active sexual și 15% dintre bărbații active sexual, care se aflau pe un tratament medical, și-au pierdut interesul pentru sex timp de 3 luni sau poate mai mult.

Întărește-ți musculatura pelviană

Mușchii pelvieni sunt esențiali în obținerea plăcerii sexuale și-i poți antrena apelând la tehnici de yoga, exerciții Kegel sau Pilates. Pentru a face exercițiile Kegel trebuie să-ți contractezi mușchii pelvisului, de parcă ai vrea să faci o pauză în timp ce urinezi. Ține mușchii strânși timp de 5 secunde, relaxează-te și repetă procesul. Fă aceste exerciții de câteva ori pe zi. Le poți face când te plimbi, când te uiți la TV, când gatești sau chiar la birou.

Consumă alimente care stimulează libidoul

Scoicile, mâncărurile condimentate, în special cu chilli au efect afrodisiac. Consumul de brânză crește producerea feniletilaminei, un neurotransmițător care eliberează substanțe asemănătoare celor din timpul orgasmului. De asemenea, nu ocoli bananele, nuca de cocos, avocado, ghimbirul, usturoiul, ciocolata și preparatele cu vanilie.

Fă sport!

Testosteronul este la fel de important pentru libidoul femeilor ca și pentru cel al bărbaților. Poți crește în mod natural nivelul acestui hormon recurgând la un antrenament de rezistență fizică, de exemplu efectuând sărituri pe loc cu ghemuire la aterizare.

Suplimente nutritive

Satisfacția sexuală depinde și de starea de sănătate a organismului. De aceea, ar fi bine să alegi suplimente nutritive care au efecte stimulatoare asupra imunității, circulației sanguine, funcționării sistemului nervos și echilibrului hormonal. Produsele cu ginseng ameliorează și performanțele sexuale, fiind un adjuvant important în tratamentul tulburărilor de dinamică sexuală.

Permiteți să ai fantezii sexuale

Dar și sa visezi la locuri sau poziții în care ai vrea să faci dragoste. Atunci când te gândești al sex, îți crești dorința sexuală și șansele de a iniția o partidă de sex.

 

ARTICOLE SIMILARE

Sexul de dimineata diminueaza riscul de infarct

realitatea

10 lucruri pe care cuplurile fericite le fac înainte de a merge la culcare

Andreea Damian

Legea sexului

realitatea

Orgasmul clitoridian vs. orgasmul vaginal. And the Winner Is…

realitatea

Un site pentru adulți lansează „cel mai murdar porno” pentru a elimina deșeurile de plastic din oceane

Andreea Damian

Celebritățile de la Hollywood condamnă legea anti-avort din Statele Unite

Andreea Damian

2 comentarii

Florina 9 March 2018 at 11:33

Pentru imbunatatirea libidoului eu folosesc un supliment Femmax si sunt supeincantata de rezultate. Apetitul sexual imi creste foarte mult si asta e un lucru extraordinar pentru mine.

Răspunde
Ce se întâmplă când nu faci sex o perioadă îndelungată | Stiri de ultima ora Stiritv de astazi Stiri online Stiri mobil 19 March 2018 at 8:42

[…] Cei care se abțin de la sex încep să se simtă mai puțină vitalitate și mai puțină poftă de… […]

Răspunde

Scrie un comentariu