Home > beauty > Scandal in industria frumusetii dupa Campionatul Mondial

Scandal in industria frumusetii dupa Campionatul Mondial

axelleaxelle 2L’Oreal a decis să renunţe la colaborarea cu Axelle Despiegelaere, tânăra suporteră din Belgia, a cărei fotografie de la Campionatul Mondial (CM) a făcut furori în mediul online, după criticile atrase de o altă fotografie, în care aceasta apare la vânătoare în Africa, potrivit The Independent, citat de www.gandul.info.

Axelle Despiegelaere, în vârstă de 17 ani, a fost aleasă de L’Oreal să îi promoveze produsele, după ce a fost surpinsă într-o fotografie la Campionatul Mondial (CM), costumată şi pictată pe faţă în culorile drapelului ţării sale.

Ea a fost fotografiată în tribunele CM, la meciul dintre Belgia şi Rusia, din 22 iunie. Fotografia în care adolescenta apare costumată şi pictată pe faţă în culorile drapelului ţării sale a devenit virală pe reţelele de socializare.

 Astfel, tânăra a ajuns să fie aleasă de gigantul francez producător de cosmetice L’Oreal pentru o campanie şi a filmat un material de promovare, postat pe canalul YouTube al diviziei L’Oreal Professionnel Belgia. Filmuleţul o prezintă pe Axelle într-un salon de frumuseţe în timp ce îi este aplicat un tratament complet pentru păr. Însă mediatizarea alegerii făcute de L’Oreal a fost urmată, în spaţiul online, şi de critici, în contextul în care tânăra a postat o fotografie în care apare alături de o gazelă pe care ar fi vânat-o în Africa.Reprezentanţii producătorului de cosmetice au anunţat că această colaborare a constat doar în producerea materialului video şi a luat sfârşit.Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că nu va comenta privind influenţa fotografiei respective în decizia de încetare a contractului, dar a subliniat că L’Oréal “nu mai face teste pe animale, nicăieri în lume, şi nici nu a externalizat un astfel de serviciu”.
Articole asemanatoare
l'oreal
Șeful L’Oréal, criticat după o declarație controversată: „Poluarea e bună pentru afaceri”
De ce tot mai multe femei merg la vânătoare? Care este filozofia lor despre vânătoare, de ce aleg acest stil de viață?
Michel Platini a fost reținut pentru CM din 2022 Qatar – dar au murit deja 1400 de oameni
Ada Hegerberg a primit primul Ballon d’Or pentru femei de la misoginul numărul 1 din lume

Comenteaza acest articol

Scandal in industria frumusetii dupa Campionatul Mondial

by   1 min
0