Home > beauty > Scapă definitiv de mătreață cu aceste remedii naturale

Scapă definitiv de mătreață cu aceste remedii naturale

mătreață

Mătreața poate deveni o adevărată durere de cap. Cauți soluții să o înlături și nici măcar cel mai scump șampon care promite să rezolve problema nu funcționează. Aceasta poate fi prevenită de cele mai multe ori, iar remediile naturale pot fi de mare ajutor în această luptă pentru un scalp sănătos.

Mătreaţa este o afecţiune frecventă a scalpului, care poate apărea din cauza mai multor factori. De obicei apare ca o consecinţă a unui scalp foarte uscat, a iritaţiilor provocate de seboreea produsă în exces, a anumitor dereglări hormonale sau chiar a stresului.

De obicei, dermatologii vă recomandă produse care conțin zinc pirition (care luptă împotriva ciupercilor și a bacteriilor), ketoconazol (pentru fungi), soluție de gudron de huilă și sulfură de seleniu, care încetinesc dezvoltarea excesivă pe piele a unei ciuperci din genul Malassezia, și acid salicilic. Iată care sunt cele mai bune remedii pentru a combate mătreața.

Aspirina

Aspirina conține același ingredient activ (acid salicilic) ca multe șampoane anti-mătreața. Zdrobiți două aspirine și adăugați-le în șamponul pe care îl folosiți deja. Lăsați-l să acționeze pe păr timp de 1-2 minute, apoi clătiți bine. Spălați din nou părul cu un același tip de șampon, dar care nu conține aspirină.

Ulei din arbore de ceai

Un studiu a arătat ca șampoanele cu doar 5% ulei de arbore de ceai reduce semnificativ mătreața de pe scalp. De asemenea, puteți adăuga câteva picături de ulei de arbore de ceai chiar în șamponul cu care vă spălați părul.

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de păr face minuni nu doar în bucătărie și curățenie, ci și cu părul vostru. Umeziți părul și apoi frecați scalpul cu bicarbonat de sodiu. Clătiți, fără să șamponați. Bicarbonatul de sodiu reduce ciupercile hiperactive care pot cauza mătreața. Părul poate fi uscat la început, dar după câteva săptămâni scalpul va începe să producă uleiuri naturale, lăsând părul mai moale și fără mătreață.

Oțet de mere

Oțetul de mere poate fi un remediu eficient împotriva mătreții, deoarece aciditatea lui modifică pH-ul scalpului, ceea ce face mai dificilă apariția ei. Se amestecă o sticlă de oțet cu un sfert de cană de apă într-o sticlă cu pulverizator și se aplică pe scalp. Acoperiți-vă capul cu un prosop și stați așa timp de 15 minute sau chiar o oră (dacă suportați mirosul), apoi spălați-vă părul ca de obicei. Faceți acest lucru de două ori pe săptămână.

Apă de gură

Datorită proprietăților anti-fungice ale apei de gură, clătirea părului cu apă de gură poate preveni dezvoltarea bacteriilor care provoacă mătreață.

Ulei de cocos

Uleiul de nucă de cocos este un tratament „încercat și eficient” împotriva mătreții și miroase și frumos. Înainte de duș, masați scalpul cu 3-5 linguri de ulei de nucă de cocos și lăsați-l să stea timp de aproximativ o oră. Șamponați în mod normal. De asemenea, puteți folosi un șampon care conține deja ulei de nucă de cocos.

Lămâie

Masați scalpul cu 2 linguri de suc de lămâie, apoi clătiți. Aciditatea sucului de lămâie vă ajută să echilibrați pH-ul scalpului.

Sare de masă

Remediul cu sare de masă funcționează dacă folosim sarea înainte de șamponare. Luați un pumn de sare și presărați pe scalpul uscat, apoi masați ușor. La final spălați-vă părul în mod obișnuit.

Aloe vera

Aloe vera va calma mâncărimea provocată de mătreață.

Usturoi

Proprietățile antimicrobiene ale usturoiului sunt perfecte pentru a elimina bacteriile care cauzează mătreața. Trebuie doar să frecați scalpul cu un cățel de usturoi tăiat pe din două. Pentru a evita miros puternic, healwithfood.org sugerează amestecarea usturoiului zdrobit cu miere și masarea scalpului înainte de spălarea părului.

Ulei de măsline

Uleiul de măsline este cel mai popular remediu anti mătreață. Masați scalpul cu aproximativ 10 picături de ulei de măsline și acoperiți capul peste noapte cu un prosop. Dimineață spălați părul. Pentru o vindecare mai rapidă a scalpului, folosiți un șampon care conține deja ulei de măsline.

Articole asemanatoare
remedii
11 remedii de la bunica, foarte eficiente şi astăzi
Afla 5 remedii naturale recomandate impotriva caderii parului!
Cele mai cunoscute mituri despre matreata
OLIVIA STEER explica DIETA cu APA pentru regenerarea naturala a parului / Galerie FOTO

Comenteaza acest articol

Scapă definitiv de mătreață cu aceste remedii naturale

by Andreea Damian   3 min
0