Home > beauty > A scăpat definitiv de acnee după ce a renunțat la acest aliment

A scăpat definitiv de acnee după ce a renunțat la acest aliment

acnee

Pentru Amy Saunders, de 27 de ani, ultimii 18 ani au fost cei mai crunți din viața sa. Tânăra s-a luptat cu o formă severă de acnee, care i-a distrus viața. Niciun tratament nu funcționa și intrase în depresie.

Ceea ce nu știa de fapt e că totul pornea din interior. Abia după ce a renunțat la un singur aliment din dieta sa zilnică semnele acneei au început să se amelioreze, până au dispărut complet. Este vorba de zahăr, mult „îndrăgitul” dulce, responsabil pentru tot necazul ei.

Amy Saunders a observat primele semne ale acneei când avea 11 ani, în timpul unei vacanțe din Caraibe. Dar s-a gândit că e din cauza soarelui și spera că tenul ei își va reveni. Din păcate, problema s-a agravat, iar Amy și-a petrecut următorii 15 ani încercând să caute soluții pentru a combate acneea. A folosit zeci de medicamente și creme, tone de machiaj, dar în zadar. A folosit chiar și pilule contraceptive, în speranța că schimbările hormonale ar fi de vină. Pe lângă faptul că era inestetic, problema o afecta și psihic.

Amy s-a documentat temeinic despre această problemă și a hotărât să-și schimbe alimentația. A eliminat complet zahărul și carbohidrații și a început să consume mai multe grăsimi sănătoase, cum ar fi semințele, avocado, somon, unt și lactate fermentate.

Rezultatele nu au întârziat să apară, și curând tenulei s-a curățat complet. Tânăra folosește în continuare cosmetice pentru a preveni apariția acneei, dar are mare grijă ce mănâncă.

 

 

Articole asemanatoare
Cum au ajuns curmalele de la fructe rare la statutul de alimente super sănătoase
Avertizare de „supradoză cu zahăr” în sezonul băuturilor calde festive
planeta
Mâncați mai sănătos și veți salva planeta, spun experții ONU
Alessandra Ambrosio
Alessandra Ambrosio se luptă și acum cu acneea, la 38 de ani: Mă face să mă simt ca o adolescentă

A scăpat definitiv de acnee după ce a renunțat la acest aliment

by Andreea Damian   1 min
1