Home > Agenda > Schimbările climatice micșorează păsările dar le lungesc aripile – studiu

Schimbările climatice micșorează păsările dar le lungesc aripile – studiu

păsările

Pe măsură ce clima se încălzește, păsările se micșorează, dar li se măresc aripile, potrivit unui nou studiu. Cercetătorii au analizat 70.716 exemplare din 52 de specii de păsări migratoare din America de Nord, pe parcursul a 40 de ani. Păsările au murit după ce s-au ciocnit de clădiri din Chicago.

Autorii spun că rezultatele studiului sunt importante pentru a înțelege modul în care animalele se vor adapta la schimbările climatice. „Am descoperit că aproape toate speciile erau din ce în ce mai mici”, a declarat autorul principal Brian Weeks, profesor asistent la Școala pentru mediu și durabilitate de la Universitatea din Michigan.

El a spus că studiile asupra răspunsurilor animalelor la schimbările climatice se concentrează adesea pe schimbările în intervalul geografic sau calendarul evenimentelor din viață, cum ar fi migrația și nașterea. Dar acest studiu sugerează că morfologia corporală este un al treilea aspect crucial. „Aceasta este o implicație majoră”, a spus expertul. „Este greu de înțeles cum se vor adapta speciile fără a ține cont de toate aceste trei lucruri”.

Rezultatele au arătat că din 1978 până în 2016, lungimea osului piciorului inferior – o măsură comună a mărimii corpului – a fost scurtată cu 2,4%. În același timp, aripile s-au prelungit cu 1,3%. „Aceasta este o implicație majoră”, a spus el. „Este greu de înțeles cum se vor adapta speciile fără a ține cont de toate aceste trei lucruri”.

Rezultatele au arătat că din 1978 până în 2016, lungimea osului piciorului inferior – o măsură comună a mărimii corpului – a fost scurtată cu 2,4%. În același timp, aripile s-au prelungit cu 1,3%. Dovezile sugerează că încălzirea globală a determinat scăderea dimensiunii corpului, ceea ce la rândul său a determinat creșterea lungimii aripii. Dimensiunea corporală mai mică înseamnă mai puțină energie disponibilă pentru păsări pentru a-și finaliza călătoriile lungi. Cel mai probabil vor supraviețuit migrației acele păsări cu aripi mai lungi care au compensat corpurile lor mai mici.

Articole asemanatoare
bacterie
Bacteria care se hrăneşte doar cu dioxid de carbon ar putea ajuta la combaterea schimbărilor climatice
O artistă creează sunete de pasăre sintetice pentru a arăta amenințarea la adresa păsărilor adevărate
cafea
Cafeaua va deveni produs de lux din cauza schimbărilor climatice
păsările
Cel mai utilizat insecticid din lume „face ca păsările cântătoare să devină anorexice”

Comenteaza acest articol

Schimbările climatice micșorează păsările dar le lungesc aripile – studiu

by Andreea Damian   1 min
0