Tabu
LIFESTYLE

Schimbările climatice ne afectează sănătatea mintală

Schimbările climatice pot avea un anumit impact asupra sănătăţii mintale a populaţiei – stres pentru adulţi şi anxietate pentru copii. Asta susţine un studiu publicat recent de un institut de cercetări ştiinţifice din Australia.

“Afecţiunile produse de schimbările climatice nu apar doar la nivel fizic. cercetările făcute în ultimii ani ne arată că evenimentele climatice extreme antrenează totodată apariţia unor riscuri considerabile pentru sănătatea publică, inclusiv pentru sănătatea mintală şi bunăstarea comunităţilor”, afirmă autorii acestui studiu, realizat de Institutul pentru climă din Australia.

Referindu-se la evenimentele climatice, secetă sau inundaţii, apărute în ultimii ani în anumite regiuni din Australia, autorii au constatat că “bulversarea şi suferinţa provocată de un eveniment extrem pot să persiste timp de mulţi ani”.

O parte semnificativă din comunităţile afectate de aceste evenimente – până la 20% din populaţie – va suferi din cauza stresului, va fi afectată din punct de vedere emoţional şi se va lăsa cuprinsă de disperare, afirmă cercetătorii australieni.

Citeşte mai mult pe realitatea.net

ARTICOLE SIMILARE

Campania “Împreună învingem autismul-

realitatea

Dieta cu URDA – solutie pentru vara

Top 7 aplicatii utile pentru smartphone

realitatea

Un designer cu contracte în Franţa: „Români, puteți impresiona și prin simplitate!”

Oana

Programul pentru țesături delicate este dăunător pentru haine dar mai ales pentru mediu

Andreea Damian

RITA MUREŞAN A STABILIT O PREMIERĂ LA POMANA MAMEI SALE! VEZI CE A FĂCUT!

Scrie un comentariu