Tabu
CULTURE Slider

Schimbările climatice și hărțuirea sexuală în topul preocupărilor adolescentelor

Schimbările climatice și combaterea hărțuirii sexuale reprezintă cele mai mari preocupări ale adolescentelor, a constatat un studiu.

Consultarea a 76.000 de fete, adolescente și femei tinere cu vârsta cuprinsă între patru și 25 de ani în Marea Britanie de către organizația Girlguiding a constatat, de asemenea, că agresiunea, stereotipurile de gen și presiunile de a fi privite într-un anumit mod sunt de asemenea printre preocupările principale.

Juliet Dowley, 19 de ani, care a ajutat la realizarea cercetării, a declarat: “În rândul grupurilor de vârstă mai mică, fetele sunt mai conștiente de barierele cu care se confruntă”. Persoanele cu vârste cuprinse între 14 și 25 de ani au declarat că abordarea hărțuirii sexuale și a relațiilor nesănătoase sunt priorități de top pe care doresc să le vadă discutate în viitor. Un studiu realizat de Hollaback! și Universitatea Cornell au constatat că 90% dintre femeile britanice raportează că suferă de hărțuire pe stradă înainte de vârsta de 17 ani.

Schimbările climatice se află în topul preocupărilor fetelor, cu 36.309 de copii cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani care doresc să trăiască într-o lume în care oamenii se ocupă mai mult de mediu și de reciclare. Dowley a explicat fenomenul: “Cred că oameni ca Greta Thunberg au un impact uriaș în preocupările celor mici.” Marți, în timpul unui discurs adresat parlamentarilor, activista Thunberg în vârstă de 16 ani a reproșat guvernului britanic că sprijină în continuare combustibilii fosili.

Pentru 15.800 de adolescente cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani, preocuparea principală sunt diferențele de gen, ele considerând că nu pot să facă aceleași lucruri ca și băieții, Într-un studiu realizat de organizație anul trecut, mai mult de jumătate dintre fetele cu vârste între 11 și 21 de ani care au răspuns întrebărilor au declarat că rețelele sociale au fost o cauză principală de stres pentru ele. Mai mult de două treimi credeau că șansele lor de viață se înrăutățesc, în timp ce 73% au spus că femeile trebuie să muncească mai mult decât bărbații pentru a reuși.

ARTICOLE SIMILARE

Selma Blair s-a ras în cap și merge în baston

Andreea Damian

Inna a filmat acasa la ea pentru noul sau videoclip

Tabu Tabu

Michael Jackson, târât într-un nou conflict, la 9 ani de la moartea sa

Andreea Damian

Beyonce, însărcinată din nou? Fotografiile care o dau de gol

Andreea Damian

Patreon ar putea să înceapă să ofere împrumuturi creatorilor, printre alte servicii noi

realitatea

Google e acuzat public de hărţuire şi de discriminare sexuală

Scrie un comentariu